Пашаєву на СТБ пропонують посади диспетчера, розшифрувальника відеокасет або спеціаліста з документообігу

18 Листопада 2010
18512
18 Листопада 2010
20:12

Пашаєву на СТБ пропонують посади диспетчера, розшифрувальника відеокасет або спеціаліста з документообігу

18512
Пашаєву на СТБ пропонують посади диспетчера, розшифрувальника відеокасет або спеціаліста з документообігу

Журналісту СТБ Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента «Вікна-новин» на посаду диспетчера центрального диспетчерського відділу, спеціаліста з розшифровування відеокасет або спеціаліста з документообігу департаменту управління персоналом. Про це пише «Українська правда» з посиланням на самого журналіста.

 

Осман Пашаєв розповів, що 29 вересня його попередили про скорочення з 1 грудня у зв'язку з ліквідацією департаменту інформаційно-аналітичного мовлення. За його словами, це передбачало, що всіх журналістів, які працювали у департаменті інформаційно-аналітичного мовлення, переводять в інший департамент. «Тобто звільняються всі і приймаються в інший департамент, окрім мене і випускового редактора Маргарити Трубачової», - уточнив він.

 

«Фактично це винятково звільнення мене і Трубачової. Трубачову використали ще при звільненні ранкових новин проти Людмили Маркіз, яка опиралася будь-якій цензурі впродовж років. Трубачову тоді перевели на місце Маркіз. Тепер, щоб не виглядало, що звільняють винятково мене, за компанію звільняють Трубачову», - додав журналіст.

 

Осман Пашаєв зазначив, що генеральний директор СТБ Володимир Бородянський «в очі» йому сказав: «Або погоджуйся звільнятися за власним бажанням, або будеш звільнений, бо ліквідують департамент».

 

«З тих пропозицій, які мені надійшли, мені всі подобаються, але я поки не маю посадових інструкцій щодо них. У принципі, мені подобається бути спеціалістом з розшифровування відеокасет. "Вікна" - найстарші новини, і більшість його архівів зберігаються на касетах, які ніхто не оцифровував, а молоді журналісти навіть не знають, що там», - сказав він.

 

 


 

 

Виконувач обов'язків головного редактора «Вікон-новин» Олексій Мустафін у коментарі ТК сказав: «У нас немає (після реструктуризації - ТК) посади спеціального кореспондента, тому ми не можемо Пашаєву її запропонувати. І в нас немає вільних вакансій кореспондентів: нам тоді треба когось звільняти і брати Пашаєва». Щодо звільнення Маргарити Трубачової, пан Мустафін сказав, що їй також запропонували інші посади, але не в департаменті інформаційно-аналітичного мовлення. «Це наслідки реорганізації. Ми скоротили кількість випускових, тому для неї, на жаль, немає роботи», - додав він.

 

Раніше ТК з посиланням на власні джерела писала про те, що після скорочень працівників департаменту інформаційно-аналітичного мовлення не будуть прийняті назад на роботу у «Вікна-новини» журналіст Осман Пашаєв і випусковий редактор Маргарита Трубачова.

 

Як повідомляла ТК, керівництво СТБ вирішило провести на каналі реорганізацію і 28 вересня видало наказ про скорочення працівників інформаційно-аналітичної програми «Вікна-новини». При цьому прес-служба СТБ запевнила, що «Вікна» залишаться в ефірі каналу в тих самих слотах, а скорочення будуть мінімальними. Заступник генерального директора СТБ Олексій Мустафін уточнив, що реструктуризація передбачає підвищення особистої відповідальності випускового та відмову від розподілу на кореспондентів і спеціальних кореспондентів.

 

Нагадаємо, що Осман Пашаєв є головою профспілки «Медіафронт», а також членом координаційної ради руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18512
Читайте також
04.01.2011 14:23
Осман Пашаєв, «Українська правда»
27 493
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
osman
4905 дн. тому
усьо! Акции протестов единоналожиков покажуться нынешней власти детским лепетом по сравнению с тем что сейчас будет проводить СТОП ЦЕНЗУРЕ!!!)))))))))))))) Не один дебил из этого руха даже не пикнет.............. А Пашаев пусть открывает общественное татарское телевидиние - его интелекта как раз на это хватит
Tаня Н.
4905 дн. тому
Пашаев, иди к нам, будешь расшифровывать интересные диктофонные записи, наш женский коллектив тебя не обидит!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду