Створено ініціативну групу з проведення установчих зборів для утворення громадської ради Держкомтелерадіо

16 Листопада 2010
13902
16 Листопада 2010
15:09

Створено ініціативну групу з проведення установчих зборів для утворення громадської ради Держкомтелерадіо

13902
Створено ініціативну групу з проведення установчих зборів для утворення громадської ради Держкомтелерадіо

16 листопада 2010 року на черговому засіданні громадської ради Держкомтелерадіо було утворено ініціативну групу з проведення установчих зборів для утворення нової громадської ради при Держкомтелерадіо. Згідно з постановою уряду № 996 від 3 листопада «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» установчі збори мають відбутися протягом трьох місяців з дня набрання чинності цієї постанови. Попередньо визначено, що установчі збори відбудуться 17 грудня цього року.

 

До ініціативної групи увійшли всі чинні члени громадської ради, яка працюватиме до утворення нової.

 

На засіданні члени громадської ради розглянули низку законопроектів, підготовлених Держкомтелерадіо. Найбільше запитань викликав проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відповідальності за порушення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення». Зокрема члени громадської ради Катерина Котенко та Ольга Большакова пропонували відхилити цей законопроект, оскільки він підвищить конфліктність між Нацрадою та Мінкультом. «Він неправильний ні за суттю, ні за формою», - сказала виконавчий директор ІТК Катерина Котенко. На думку голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, щоб відхилити цей проект потрібна вагома аргументація. Члени громадської ради вирішили перенести розгляд цього питання на наступне засідання.

 

Так само громадська рада не підтримала проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо маркування примірників книжкових видань». За словами президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, таке маркування не сприятиме розвиткові української книги.

 

Інші законопроекти: «Про внесення змін до статті 19 Закону України "Про єдиний митний тариф"»; «Про внесення змін до деяких законів України з питань видавничої справи»; «Про внесення змін до деяких законів України щодо розповсюдження в Україні зарубіжних друкованих засобів масової інформації» члени громадської ради підтримали з певними власними пропозиціями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду