НЕК просить не плутати експертні комісії

16 Листопада 2010
9869
16 Листопада 2010
10:29

НЕК просить не плутати експертні комісії

9869
НЕК просить не плутати експертні комісії

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі відкидає звинувачення ЗМІ і громадськості в тому, що саме НЕК заборонив демонстрацію на території України художнього фільму «Пила 7». НЕК просить не плутати їх з Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і мистецтв України, наголошуючи, що рішення про заборону демонстрації художнього фільму «Пила 7» приймалось саме останньою. Про це повідомляє сайт комісії.

 

На думку членів НЕК, така плутанина призводить до викривлення інформації. «Статті про звинувачення Національної комісії у забороні стрічки «Пила 7» та мультфільму «Сімпсони» є одними з прикладів недостовірної інформації, опублікованої у ЗМІ починаючи з січня 2009 року», - йдеться у повідомленні.

 

НЕК роз'яснює, що в Україні є низка державних органів, які можуть надавати експертні висновки щодо відповідності кіно- та відеопродукції нормам чинного законодавства: Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і мистецтв України та судово-експертні підрозділи Міністерства юстиції України. Принципова різниця між Національною комісією та Експертною комісією Мінкульту полягає у тому, що перша з них здійснює дослідження кінопродукції за зверненнями громадян, фізичних та юридичних осіб після демонстрації картини на українських екранах, тоді як друга - проводить попередній аналіз з тим, аби допустити той чи інших кінопродукт до прокату.

 

Аби усунути будь-які непорозуміння, які виникають у зв'язку із діяльністю та персональним складом обох комісії, НЕК розмістила на сайті перелік їх членів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду