Польська супутникова платформа Cyfrowy Polsat купує 100% телекомпанії Telewizja Polsat

15 Листопада 2010
10266
15 Листопада 2010
19:14

Польська супутникова платформа Cyfrowy Polsat купує 100% телекомпанії Telewizja Polsat

10266
Польська супутникова платформа Cyfrowy Polsat купує 100% телекомпанії Telewizja Polsat

Польська супутникова телевізійна платформа Cyfrowy Polsat 15 листопада оголосила про купівлю 100 % акцій компанії Telewizja Polsat S.A. за 3,75 млрд злотих ($1,3 млрд). Про це пише Bloomberg з посиланням на офіційне повідомлення компаній.

 

Головним акціонером обох компаній є Зигмунт Солож-Жак. Cyfrowy Polsat сплатить 2,6 млрд злотих ($0,9 млрд) готівкою, а решту - у формі 80 мільйонів нових акцій за ціною 14,37 злотих ($4,98) кожна. Угода має бути закрита у березні 2011 року.

 

«Завдяки купівлі Telewizja Polsat група Cyfrowy Polsat стає безперечним лідером медійного ринку Польщі і найсильнішим гравцем за обсягом доходів як від абонентів, так і від реклами. Діяльність Cyfrowy Polsat і Telewizja Polsat доповнюють одна одну, завдяки чому об'єднана компанія має істотні переваги перед конкурентами», - цитує Media2 президента Cyfrowy Polsat Домініка Лібіцкі.

 

Як пише Media2, група Cyfrowy Polsat стає лідером медіаринку Польщі з доходом 2,4 млрд злотих ($ 0,83 млрд), відповідно до спільних результатів обох компаній за останній фінансовий рік. У структурі сукупного доходу обох компаній 55% (1,315 млрд злотих) становлять доходи від абонентів, а 38% (0,91 млрд злотих) - від телевізійної реклами. Сукупний показник EBITDA за останній фінансовий рік становить близько 0,65 млрд злотих ($0,22 млрд), з яких 58% припадає на Cyfrowy Polsat і 42% - на Telewizja Polsat.

 

«Після завершення придбання Telewizja Polsat ключові елементи нашої стратегії залишаються незмінними. Ми робимо ставку на зростання сегменту платного телебачення, розвиток широкосмугового доступу до інтернету і мобільного зв'язку та запровадження нових продуктів. Придбання Telewizja Polsat має прискорити досягнення цих цілей, водночас зі зростанням вартості для акціонерів Cyfrowy Polsat», - додає пан Лібіцкі.

 

Генеральний директор медіагрупи «Україна» Вальдемар Дзікі (програмний директор, член ради директорів СЕО польського телеканалу Polsat у 2004-2006 роках) у коментарі ТК сказав, що оголошена 15 листопада угода не стала для нього несподіванкою. «Чотири роки тому, коли я управляв Polsat, теж розроблялися різні довгострокові плани, один з яких передбачав саме такий сценарій. Протягом останніх чотирьох років багато змінилося: Cyfrowy Polsat вийшла на Варшавську фондову біржу, на відміну від Telewizja Polsat S.A. Тож нинішня угода може бути пов'язана із цим», - вважає він.

 

За словами пана Дзікі, Cyfrowy Polsat - одна з найуспішніших медіакомпаній Європи: «Останні три роки для компанії дуже вдалі, вона має понад 3 млн абонентів, що ставить її на перше місце у Східній Європі. Cyfrowy Polsat зараз дуже сильна компанія, яка має амбіційні плани щодо розвитку».

 

 

Telewizja Polsat S.A. - перша польська комерційна телекомпанія, заснована в 1992 році. Управляє кількома комерційними телеканалами, у тому числі другим за популярністю телеканалом Polsat.

 

Cyfrowy Polsat - найбільша за кількістю абонентів польська супутникова платформа, заснована у 2000 році (другою після Cyfra+).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду