«Щастя моє» Сергія Лозниці взяв гран-прі міжнародного кінофестивалю «Лістапад-2010»

15 Листопада 2010
22081
15 Листопада 2010
11:54

«Щастя моє» Сергія Лозниці взяв гран-прі міжнародного кінофестивалю «Лістапад-2010»

22081
«Щастя моє» Сергія Лозниці взяв гран-прі міжнародного кінофестивалю «Лістапад-2010»

Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» став переможцем XVII міжнародного кінофестивалю «Лістапад-2010», який проходив у Мінську з 5 по 12 листопада. Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Як зазначається у повідомленні, цього року володаря головного призу кінофестивалю визначали не глядачі, як раніше, а професійне журі під головуванням литовського режисера Шарунаса Бартаса.

 

Конкурсна програма фестивалю складалася з 50 картин ігрового кіно, документальних фільмів, а також ігрових та неігрових стрічок молодих режисерів. Окрім фільму «Щастя моє» Сергія Лозниці, в основному конкурсі «Лістапада» боролись 11 кінострічок, у створенні яких брали участь 17 країн. Серед них «Аврора» режисера «нової румунської хвилі», каннського призера Крісті Пуйу, російські «Інше небо» Дмитра Мамулії і «Зворотній рух» Андрія Стемпковського, фільм «Східні п'єси» болгарина Камена Калева та інші.

 

Журі документальної конкурсної програми, яка включала 23 картини із 20 країн, на чолі з білоруським режисером Віктором Аслюком присудило гран-прі фільму «Жінка з п'ятьма слонами» (Швейцарія-Німеччина, режисер Вадим Єндрейко); приз за кращий повнометражний неігровий фільм конкурсу - стрічці «Останній канатоходець Вірменії» (Вірменія, режисери Арман Єрицян, Інна Саакян), а приз за кращий короткометражний фільм - картині «Глибинка 35х45» (Росія, режисер Євгеній Соломін).

 

Приз глядацьких симпатій взяла картина «Брат» режисера Марселя Раскіна (Венесуела), він же отримав нагороду президента Білорусі «За гуманізм і духовність у кіно».

 

Зазначимо, що почесними гостями «Лістапада» цього року стали сербський режисер Емір Кустуріца, актриса Людмила Гурченко, італійська актриса Орнелла Муті та українець Богдан Ступка.

 

Нагадаємо, українська прем'єра фільму Сергія Лозниці «Щастя моє» відбулася 29 жовтня в рамках конкурсного та прес-показу ювілейного МКФ «Молодість».

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

У вересні «Щастя моє» отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій, а у жовті став володарем головного призу кінофестивалю «Молодість».

 

Довідка:

Мінський міжнародний кінофестиваль «Лістапад» проводиться щорічно у листопаді за рішенням Ради Міністрів Республіки Білорусь, Міністерства культури, Мінського міськвиконкому, Національної державної телерадіокомпанії, «Національної кіностудії "Білорусьфільм"», «Білоруського відеоцентру», «Білоруської спілки кінематографістів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22081
Читайте також
02.12.2010 10:30
Андрій Бондар, Zaxid.net
29 975
02.07.2010 23:58
Катерина Константинова, «Дзеркало тижня»
38 047
23.05.2010 10:25
Людмила Ваннек, «Радіо Свобода»
41 144
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 906
27.03.2009 11:54
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
32 939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду