Новий мер Полтави припиняє фінансування комунальної газети «Полтавський вісник»

13 Листопада 2010
13740
13 Листопада 2010
13:05

Новий мер Полтави припиняє фінансування комунальної газети «Полтавський вісник»

13740
Новий мер Полтави припиняє фінансування комунальної газети «Полтавський вісник»

12 листопада новообраний мер Полтави Олександр Мамай заявив на прес-конференції, що Полтавська міськрада припиняє фінансування комунальної газети «Полтавський вісник». Про це повідомляє інтернет-видання «Новини Полтавщини».



«Жодної копійки з міського бюджету більше на "Полтавський вісник" не піде» - сказав пан Мамай. Він має серйозні претензії до газети, зі сторінок якої в період передвиборчої компанії про нього друкували «брудну» інформацію.



Мер вважає, що газета має вийти на «самоокупність» за допомогою госпрозрахункової форми. У разі прибутку працівники газети отримуватимуть зарплату, а міська скарбниця - дохід.



Також на черговій сесії міськради новий мер буде ініціювати заміну головного редактора (зараз його обов'язки виконує Віталій Скобельський, раніше звільнений міськрадою).



14 листопада газета відзначає своє 20-річчя. Нині у ній працює 6 журналістів, 1 фотокореспондент і технічні працівники, всього - близько 20 чоловік.



Газета виходить щочетверга тиражем близько 20 тис. екземплярів, у форматі А3 та розповсюджується у Полтаві. Засновником газети є Полтавський міськвиконком.



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13740
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vere_aol
4906 дн. тому
Прикро. Газету — з ювілеєм! Але якщо газета і справді друкувала брудну інформацію, тобто політизувалася, що полний нонсенс для інтелектуалів, принаймні для комунальної газети, — то новий мер правий сто разів. І тоді це не Мамай пройшов Полтавою, а газетярі втратили себе. І все ж таки з ювілеєм!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду