Розгляд справи фотографа УНІАН у Апеляційному суді відкладено

12 Листопада 2010
23167
12 Листопада 2010
11:42

Розгляд справи фотографа УНІАН у Апеляційному суді відкладено

23167
Розгляд справи фотографа УНІАН у Апеляційному суді відкладено

Судове засідання Апеляційного суду Херсонської області, призначене у справі фотографа УНІАН Віталія Данильченка, який постраждав під час рейдерського захоплення заводу «Таврія», не відбудеться. Цю інформацію ТК підтвердив сам фотограф. Нагадаємо, спочатку засідання призначили на 26 жовтня 2010 року, а потім перенесли та мали розглянути не пізніше 1 грудня.

 

У постанові суду зазначено, що справу повернули до Новокаховського суду через помилки судді: «Керуючись статтями 357, 359 КПК України, суд постановив кримінальну справу стосовно Багуманова Геннадія Ілліча повернути місцевому Новокаховському міському суду Херсонської області для усунення зазначених недоліків та виконання вимог статей 88, 353, 354 частини 4 КПК України».

 

Правозахисник Олег Мартиненко, який представляє інтереси Віталія Данільченка, у коментарі ТК сказав, що подаватиме на суддю скаргу, адже після «усунення недоліків» розгляд справи можуть перенести на три місяці.

 

«Це означає, що процес закінчився, розгляду справи немає: суддя розглядатиме свої помилки особисті», - коментує пан Мартиненко.

 

Він сказав, що подаватиме скаргу «на Апеляційний суд в першу чергу і на суд першої інстанції, раз він припустився грубих помилок». «В будь-якій цивілізованій країні за такі порушення суддю можуть звільнити. В кримінальному процесі дрібниць не буває», - відзначив Олег Мартиненко

 

За його словами, розгляд справи затягують через те, що вона набула широкого розголосу. «Для судів справа надто скандальна, вони її затягують, тому що бояться преси», - сказав пан Мартиненко.

 

Нагадаємо, Віталій Данильченко отримав тілесні ушкодження у вересні 2009 року під час зйомок на коньячному заводі «Таврія» у Новій Каховці. Після цього він потрапив до лікарні з діагнозом струс мозку. Наслідком нападу стали рани на голові та численні гематоми в районі хребта. Фотокамера марки Nikon була у неробочому стані, згодом техніку відновили. За словами фотографа, після інциденту він нерідко скаржиться на головний біль. Через ускладнення фотограф протягом року двічі перебував у лікарні. У серпні  фотограф програв суд за статтею 171 Карного Кодексу - «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» та звернувся до Апеляційного суду Херсонської області. Обвинуваченого у справі Геннадія Богуманова засудили за завдання тілесних ушкоджень за статтею 125 Кримінального кодексу. Він має сплатити штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів (850 гривень).

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23167
Читайте також
09.09.2009 09:52
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
29 372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду