Герман згадала, що зверталася до ГПУ. Але кримінальну справу щодо екс-членів Нацради не ініціювала

9 Листопада 2010
26738
9 Листопада 2010
18:25

Герман згадала, що зверталася до ГПУ. Але кримінальну справу щодо екс-членів Нацради не ініціювала

26738
Герман згадала, що зверталася до ГПУ. Але кримінальну справу щодо екс-членів Нацради не ініціювала

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман у розмові з кореспондентом ТК згадала, що зверталася до Генпрокуратури з приводу обставин підбиття підсумків конкурсу Нацради на вільні частоти з депутатським запитом у лютому 2010 року.

 

«Це був депутатський запит у відповідь на чиєсь звернення з проханням перевірити факти, наведені в листі. Але, по-перше, я не отримала жодної відповіді від Генпрокуратури, а по-друге, у запиті не йшлося про порушення кримінальної справи», - сказала вона.

 

Але в якості заступника глави Адміністрації президента з приводу порушення кримінальної справи стосовно членів Нацради вона, за її словами, ніколи не зверталася. «Я ніколи не подавала жодних листів до Генпрокуратури з проханням порушити проти когось кримінальну справу. Це провокація і спроба використати моє ім'я», - наголосила вона.

 

Раніше в коментарі інтернет-виданню «Українська правда» Ганна Герман спростувала свою причетність до порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи щодо екс-членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Як повідомляла ТК, в постанові про порушення кримінальної справи зазначено, що вона порушена за результатами розгляду матеріалів перевірки за зверненням Ганни Герман.

 

Нагадаємо, Ганна Герман звернулася із запитом до ГПУ ще в лютому 2010 року, коли була народним депутатом. Як прокоментувала тоді «Коммерсанту» пані Герман, у неї були підстави сумніватися у відсутності порушень у процедурі конкурсу і в тому, що він проводився чесно. Також до ГПУ тоді поскаржилися троє членів Нацради, які відмежувалися від підсумків конкурсу, - Віталій Шевченко, Ігор Курус та Оксана Головатенко. Але ГПУ тоді винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Тепер, з огляду на окрему ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року до Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо винних осіб, ГПУ переглянула свою постанову.

 

Кримінальну справу порушено за фактами умисного невиконання службовими особами Національної ради, які займають відповідальне становище, ухвали Окружного адмінсуду міста Києва від 16 грудня 2009 року про заборону Нацраді вчиняти будь-які дії з проведення конкурсу (нагадаємо, та ухвала була винесена за позовом ТВі, який потім відкликав свій позов), а також за фактами зловживання службовим становищем у ході проведення засідання 27 січня, «що заподіяло істотну шкоду авторитету державного органу, а також охоронюваним законом правам, свободам та інтересам юридичних осіб (ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» і ТОВ «Телекомпанія "Кіно-ТВ"»)».

 

Про порушення кримінальної справи щодо екс-членів Нацради стало відомо 3 листопада на засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування розподілу частот Нацрадою у 2005-2010 роках під головуванням Інни Богословської, де про це повідомили представники прокуратури міста Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду