Микола Томенко: Пародіювання Януковича – глум над всією Україною

4 Листопада 2010
19670
4 Листопада 2010
11:11

Микола Томенко: Пародіювання Януковича – глум над всією Україною

19670
Микола Томенко: Пародіювання Януковича – глум над всією Україною

Віце-спікер парламенту, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко обурений пародійним сюжетом про Віктора Януковича, який з'явився на російському «Первом канале», повідомляє сайт ТСН.

 

«Це був не тільки глум над Віктором Януковичем, а й глум над українцями і Україною в цілому», - говорить Микола Томенко. За його словами, найпоказовіше те, що цей матеріал вийшов на головному телеканалі Росії на тлі найвищого ступеня прояву любові нинішніх українських чиновників до російської влади.

 

Томенко поцікавився, «чи знайдеться хоч хтось із головних представників команди Віктора Януковича, хто зреагує на прояв зневаги до президента з головного російського каналу».

 

Нагадаємо, автори сюжету вирішили пояснити новітню українську історію через сюжет комедії «Брюс всемогутній», у якій звільнений телеведучий отримує від Бога його владу. У пародії Богом стає Віктор Янукович, отримавши цю владу від пародійного Віктора Ющенка.

 

У діалозі цих персонажів прозвучали теми, «досить гострі» для обох країн. Що характерно, багато «підколів» на адресу Януковича лунали на російському федеральному каналі чи не вперше: наприклад, невизнання Абхазії і Південної Осетії, борги за російський газ і навіть колись заведені проти нього кримінальні справи.

 

Втім, незважаючи на негативну оцінку самого сюжету, Томенко також заявив, що не схвалює цензурування цього фрагмента на українському каналі ICTV, який транслював програму.

 

Нагадаємо, що в Україні програма «Велика різниця» вийшла без пародії на президента Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19670
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
babay
4915 дн. тому
І правда якісь подвійні стандарти у пана Томенка. У вільній країні люди мають право вільно сміятися будь з кого. Тільки от віиходить,що Росія тепер стає вільнішою за Україну, бо там сюжет показали, а наші - забоялися... Соромно має бути ICTV
Tel
4915 дн. тому
Мені незрозуміло, чому таке обурення на російський канал? Я не прихильник ОРТ чи якихось там російських каналів, але по-перше, цей продукт - український, грають в ньому актори - українські (Задніпровський Назар тощо), а що з того, що Росія ретранслювала цей сюжет? Це ж не вона його вигадала, зняла і показала, це ж ми самі! І чому це пана Томенка не обурювали відра бруду на Ющенка у Кварталі чи те, як гигикала Юля, коли Путін відверто принижував Юща, а пародія на Януковича раптом так зачепила? Він сам собі пародія, від яєць у Франківську, Ахметової, Бебеля замість Бабеля, Чехова і зрештою, вінка, оспіваного митцями у проекті "Пороблено в Україні" з того ж таки Кварталу. Обрали - майте.
boss
4915 дн. тому
И хочется и колется. С одной стороны ICTV хочет денежек заработать , а своего ПРОЖЕКТОРА нету , вот и приходится крутить расейский. Но с другой стороны , если показывать без купюр , то могут и бошку открутить. Буриданово ICTV.
luch
4915 дн. тому
Много шума из ничего. Пародия-то не злобная, и, кстати, вообще не смешная. "Пороблений" ролик про венок и Янека - куда круче.. Кстати, ICTV еще со времен Ющенко вырезает шутки об украинских политиках из "Прожекторперисхилтон" - видимо, политика канала такая. Но чето раньше этого никто не замечал...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду