Степан Курпіль: Кабмін вчинив некоректно, зареєструвавши свій проект про роздержавлення ЗМІ

3 Листопада 2010
16376
3 Листопада 2010
13:30

Степан Курпіль: Кабмін вчинив некоректно, зареєструвавши свій проект про роздержавлення ЗМІ

16376
Степан Курпіль: Кабмін вчинив некоректно, зареєструвавши свій проект про роздержавлення ЗМІ

На думку народного депутата Степана Курпіля (фракція БЮТ), Кабмін порушив регламент, зареєструвавши свій альтернативний проект № 7313 на тему роздержавлення ЗМІ, до розгляду проекту закону «Про реформу державної та комунальної преси» № 6468, автором якого він є. Про це він сказав у коментарі ТК.

 

«У парламенті існує вже усталена практика спочатку розглядати депутатський законопроект. І тільки у разі, якщо він не проходить, то вноситься від Кабміну проект такої ж тематики. Чомусь Кабмін вирішив, що він може нехтувати такою практикою і нормами закону. Для теперішнього Кабміну це вже усталена практика - нехтувати депутатськими законопроектами», - зазначив Степан Курпіль.

 

Народний депутат вважає, що по суті основна і принципова відмінність між його законопроектом і урядовим полягає у тому, що депутатський проект передбачає добровільність приватизації, реформування і роздержавлення. Тобто самі редакційні колективи вирішуватимуть чи залишатися в тому ж статусі, в якому вони є, чи заробляти гроші самостійно. «Я це обґрунтовую із практики, яка склалася в медійному просторі, зокрема серед друкованих ЗМІ. Річ у тім, що для багатьох редакцій піти у вільне плавання означає загинути. Оскільки не всі готові, далеко не в усіх регіонах є нормальний рекламний ринок. Не можна нікого зробити щасливими насильно: ні загнавши до колгоспу, ні вигнавши звідти. Власне це й намагається зробити проект Кабміну. Крім того у них закладаються норми щодо механізму підтримки, відповідно до яких практично всі редакції після реформування продовжують бути залежними від органів державної влади або органів місцевого самоврядування», - сказав пан Курпіль.

 

Нагадаємо, 1 листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7313 «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації», внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації раніше пропонували провести в середині листопада 2010 року комітетські слухання, присвячені питанню роздержавлення ЗМІ, але наразі офіційного рішення ще не ухвалено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду