Ужгородський міськвиборчком запровадив акредитацію, щоб відсіяти підставних журналістів

29 Жовтня 2010
10894
29 Жовтня 2010
18:23

Ужгородський міськвиборчком запровадив акредитацію, щоб відсіяти підставних журналістів

10894
Ужгородський міськвиборчком запровадив акредитацію, щоб відсіяти підставних журналістів

Ужгородська міська виборча комісія не скасовувала затверджених нещодавно Правил акредитації працівників ЗМІ та незалежних журналістів, правила є чинними. Про це ТК сказав член міськвиборчкому Володимир Шолохман.

 

Сьогодні видання «Вся закарпатська правда» повідомило, що Ужгородський міськвиборчком скасував правила акредитації. Володимир Шолохман спростував цю інформацію. За його словами, для скасування потрібно проводити окреме засідання, якого не було.

 

Водночас він пояснив ТК, з якою метою міськвиборчком запровадив акредитацію: «Особливо ретиві журналісти нас почали звинувачувати в цензурі. Але смисл усього цього був інший. На засідання приходять люди, показують якісь "папірці", мовляв, я журналіст такого-то видання. Потім з'ясовується, що насправді такого видання немає, що це все підставні люди, які не мають права бути присутніми, але деяким силам дуже треба, щоб вони були присутні». За його словами, деякі ЗМІ вже подали свої заявки на акредитацію.

 

Як повідомляла ТК, 26 жовтня члени Ужгородської міської виборчої комісії затвердили «Правила акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ та незалежних журналістів при Ужгородській міській ТВК», які, зокрема, зобов'язують журналістів погоджувати матеріали з УМВК «у будь-який спосіб».

 

Юристи Інституту масової інформації заявили, що ці правила мають ознаки встановлення цензури. А якщо вони вже були застосовані у відносинах УМВК з журналістами, доцільно клопотати перед генпрокурором щодо порушення кримінальної справи про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10894
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду