У Чехії стартували традиційні Дні української культури

28 Жовтня 2010
27427
28 Жовтня 2010
09:48

У Чехії стартували традиційні Дні української культури

27427
У межах культурних заходів Днів української культури, на запрошення громадського об’єднання «Українська ініціатива», беруть участь письменники, художники, співаки, музики з України.
У Чехії стартували традиційні Дні української культури

Програма Днів української культури в Чехії велика і розмаїта: презентації книжок, вернісажі, виступи танцювальних та музичних гуртів і на завершення - гала-концерт, який відбудеться на Маріянському майдані у Празі. Українських митців вітатиме не лише чеська столиця, а й таке місто як Хомутов, де мешкає чимало українців. Чи не найцікавіша презентація - спогадів австралійської українки Наталі Нарижної - відбулася у празькому Будинку національних меншин. Наталя Нарижна - дочка відомого історика Симона Нарижного, колишнього директора Музею Визвольної боротьби України, автора унікальної розвідки «Українська еміграція».

 

Українська література чеською

 

Гості українських Днів ознайомилися і з творчістю львівських, харківських, івано-франківських письменників - Юрка Іздрика, Сергія Жадана, Тараса Прохаська. Уривки з їхніх творів читалися на літературному вечорі і по-чеськи, і по-українськи. Молодих українських художників приймала у себе празька галерея «Зузук», яка вже багато років пропаґує українське малярство серед чехів. Голова «Української ініціативи» Віктор Райчинець сказав Deutsche Welle, що загостило до них більше людей, ніж у попередні роки, і пояснив це як тим, що число українців у Чехії постійно зростає, так і активним сприянням Чеського міністерства культури.

 

Микола Шатилов, «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Шатилов, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду