У Луцьку невідомі побили репортера «Волинського інформаційного порталу»

25 Жовтня 2010
14501
25 Жовтня 2010
13:13

У Луцьку невідомі побили репортера «Волинського інформаційного порталу»

14501
У Луцьку невідомі побили репортера «Волинського інформаційного порталу»

У Луцьку вчинено напад на репортера «Волинського інформаційного порталу» (ВІП) Андрія Калахана, повідомляє ВІП. 22-річний журналіст також є членом Луцького міського комітету ВО «Свобода» і кандидатом у депутати Луцької міськради від ВО «Свобода».

 

Інцидент стався 23 жовтня о 23.30 на вулиці Львівській. Двоє невідомих чоловіків без пояснень напали на пана Калахана і завдали йому тілесних ушкоджень. Зараз постраждалий проходить медичне обстеження. «Зокрема, постраждала ліва частина голови, пальці», - сказав у коментарях ТК Андрій Калахан.

 

Про подробиці інциденту ТК розповіла головний редактор «Волинського інформаційного порталу» Ольга Булковська.

 

«Тоді (23 жовтня  увечері - ТК) Андрій повертався з роботи. І є підстави вважати, що нападники чекали саме на нього: як тільки він вийшов з маршрутки - зупинка за кілька метрів від його будинку - на нього відразу ж напали, збили з ніг і почали бити». За словами Ольги Булковської, від шпиталізації журналіст відмовився, але після погіршення самопочуття сьогодні зранку пішов до лікарні.

 

Якою була причина нападу, редакції поки невідомо. «Андрій належить до тих людей, які завжди публічно висловлюють свою думку, мають на все власну точку зору аргументовану, - відзначила Ольга Булковська. - В нас суто репортерське видання, невеликий і молодий колектив, і не в наших силах публікувати масштабні огляди чи розслідування. Можливо, напад більше пов'язано з тим, що він - ярий свободівець. Ми продовжуємо з'ясовувати».

 

Сам Андрій Калхан жодних припущень щодо причин побиття не має. «Нападники себе не називали і жодних причин не пояснювали», - розповів він ТК.

 

За інформацією ВІПу, на місце інциденту за викликом прибули працівники міліції. Вони зібрали свідчення постраждалого та очевидців. Cьогодні, 25 жовтня, голова Волинської ОДА Борис Клімчук доручив першому заступнику начальника УМВС України у Волинській області Петру Луцюку особисто опікуватися розслідуванням факту побиття репортера «Волинського інформаційного порталу».

 

«Я доручив цю справу підняти на рівень області обласному управлінню, - сказав у коментарі ВІПу Борис Клімчук. - Ходирєв (начальник УМВС України у Волинській області В'ячеслав Ходирєв. - ТК) сьогодні у відрядженні в Києві, виконуючий обов'язки пан Луцюк буде особисто опікуватися цією справою і буде доповідати мені і громадськості, ясна річ. Тому що сам факт неприємний. Виборчий процес, побиття журналіста, репортера навіває на роздуми певні».

 

ТК інформуватиме читачів про хід розслідування у Луцьку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду