Бенкендорф загалом скоротив 223 працівників НТКУ

14 Жовтня 2010
18038
14 Жовтня 2010
15:10

Бенкендорф загалом скоротив 223 працівників НТКУ

18038
Бенкендорф загалом скоротив 223 працівників НТКУ

Після реорганізації на Першому національному залишилося 1550 працівників. «Ми скоротили 223 працівників. З них половина взагалі не ходила на роботу, у нас тільки лежали їхні трудові книжки», - сказав генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф під час конференції «Забезпечення плюралізму медіа в Україні», яка проходила 13 жовтня в Києві.

 

За словами Єгора Бенкендорфа, також йому вдалося розрахуватися з частиною боргів, залишених попередньою командою менеджерів.

 

Щодо перетворення Першого національного на канал суспільного мовлення, Єгор Бенкендорф зазначив, що загалом йому подобається концепція, підготовлена Громадською гуманітарною радою, але він має дві пропозиції. На його думку, не варто запроваджувати абонплату, краще канал фінансувати з держбюджету. «І якщо залишать фінансування з держбюджету, але на рівні цьогорічному, то цих коштів на розвиток не стане. Їх вистачає тільки на зарплату, комунальні платежі і ретрансляцію», - сказав генеральний директор.

 

Також пан Бенкендорф вважає, що керівника суспільного телеканалу треба обирати щонайменше на п'ять років. «Я не тримаюся за крісло, я ремісник, але будь-кому важко працювати, коли не знаєш, коли тебе звільнять», - зауважив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18038
Коментарі
37
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
конкорд
4911 дн. тому
Интересно,где еще на протяжении 20 лет біла такая шара,где трудовая книжка лежала у паур сотен директоралюдей? Наверное нигде.Странно что все кроме последнего директора НТКУ закрывали на это гдаза.Или так работали,что не знали что у них на канале происходит,или просто не обоащали на них внимания-хай тратят государственные деньги,-мне то что..
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
Моя відзнака зайвий раз засвідчує, що я речі називаю власними іменами і даю їм правильні дефініції. І з опонентами я спілкуююсь так, як вони на те заслуговують. І по ніяких політичних штабах я ніколи не "залітав". Всюду я працював як журналіст і працював в тих ЗМІ, де мав можливість бути правдивим, щирим і де моя діяльність як журналіста відповідала моїй громадянській позиції. Як тільки це ставало неможливим, я йшов з редакції, аргументуючи свій вчинок - на відміну від багатьох журналістів, яким все одно де працювати, що писати і чий курс коливається разом з лінією або партії, або редакції. Навіть якщо газета змінює свою політику на протилежну, вони все одно там залишаються. Я не з таких. Я пропонував свої здібності, професійний хист та вміння, але ніколи не продавав свої сумління та переконання. Тому вже тривалого часу і залишаюся один, без співпраці з будь-якою редакцією. Якщо це в твоєму розумінні називається бути невдахою, то я тебе не збираюся перепереконувати. Те, про що я кажу, тобі, черговий аноністе, ніколи не зрозуміти.
для Мазура, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
Олексію, не бреши сам собі і не роби вигляд ніби займаєшся аналітикою ефіру. Перший національний. ти НЕ ДИВИШСЯ! Крапка. Хамити на форумі, закінчивши Дніпропетровський універ, можуть тільки придурки. А ти ж спеціяліст-політйолоп.... звучить! Але не переконує!!!! бо всі твої коментарі (згідно тоїх висловів) "дебілуваті мудаки". Раджу всім маріонеткам з хамськими амбіціями купити словник толерантної лексики, а тобі першому(бо прийдеться скасувати твою відзнаку "Екологія мови на підтримку розмаїття культур"). Якщо ти заробляєш на кусок хліба як вмієш, нашкрябані тупі опуси свідчать, що ти невдаха. І з зальотами по штабах партій-партгрупок тобі не щастить, тому всюди маєш неприховані комплекси нещасного, незадоволеного, незатребуваного ні-ки-м... Чому ти зустрівся з таким нерозумінням на сайті "Телекритики"? Бо ти нікого не чуєш і найстрашніше - себе НЕ ЛЮБИШ! Назвати опонента дурнем - сильний аргумент, але для дурня. А "глядач, журналіст і національно-свідомий громадянин"(яким ти собі приснився) робить це професійно. Маєш три виходи: перший - не прикидатися глядачем та аналітиком Першого; другий - писати статут КПРУ ; третій - обстежитися у психдиспансері. Не барися з третім - може допоможе.
Око
4911 дн. тому
Очень правильное мнение,что не нужно вводить абонплату.Сейчас не то время-люди буду довольно вяло подписываться на платный пакет,пока.Но серез годика два-три,если динамика развития канала будет прежней,то люди ставшие его постоянными зрителями будут готовы на некоторую доплату,конечно в тех регионах,дне нет кабеля и конечно с соответсвующим улучшением качества сигнала чере РЛС(радио-релейные станции).По спутнику в областях он и так хорошо виден
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
"Кто то упорно и явно по чьей то просьбе пытается дискердитировать 1й Национальный телеканал" - Це ви всі, аноністи і аноністки, "хтось". Гуимплены, зевсы, аналитички. А я той, ким представляюся. Мазур Олексій Микоалйович, персональний сайт в Інтернеті - http://spetskor.dp.ua/. Телефон - 066 449 70 21. Я не ховаюся ні за ніякими недолугими ніками і псевдами як у вас, дебілкуваті мудаки, наймити бєнкєндорфів-арфушів. Я висловлюю свою позицію як гляда, журналіст і національно-свідомий громадянин. Робллю це щиро і відкрито. На відміну від вас.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
Бєнкєндрфоподібна мерзота.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
Аноністочке. Та мені абсолютно по цимбалах, хто, де і коли мене забанить чи ні! Плювати я хотів і на всі редакції світу як разом взяті, так і кожну окремо. І на вас всіх. Коза ти сраная.
Зевс
4911 дн. тому
Скорее всего так оно и есть.
Аналититчка
4911 дн. тому
Кто то упорно и явно по чьей то просьбе пытается дискердитировать 1й Национальный телеканал,а чтобы его не забанили после оскорблений,прикрывается карточкой инвалида.Цыганщина.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4911 дн. тому
любит не любит // 16.10.2010 21:02:55: "Я же и говорю что Мазур отморозок.Ничего не смотрит-только глатает сало,закусывая водяру и гонит на канал,которого он в глаза не видел" - ах ти ж гніда безсовісна! Та може я б і радий був сало ковтати та водяру закушувати, але ж в мене вже три роки як цукрвий діабет І типу, інсулінозалежний. Для мене згадане тобою меню - смертельне. Ух ти ж, сволото!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4912 дн. тому
// 16.10.2010 19:43:41 Всього переліченого - замало і воно не компенсує тією хвилі русифікації, яку пустили Першим національним бєнкєндорфи-арфуши. На просвітницьки передачі я не потрапляю: коли не включу там - концерт російських виконавців, російський гумор, радянське кіно, російський серіал, мікст-файт, абсолютно даремний повтор матчів ЧС з футболу, який завершився занадто рано для ретроспективи. Хоча, те, як активно і дружно, злагоджено працюють коментатори під публікаціями, присвяченими Першому Національному однозначно засвідчує організований характер ттакої діяльності. І при цьому вони ще дорікають на комерційних характер критичних відгуків про ТК - моїх чи інших коментаторів. Хоча самі - пишуть коментарі, виконууючи свої функціональні обов'язки, бо їм це поставлено завданням. І при цьому - всі як один аноністи, "гуимплени".
любит не любит
4912 дн. тому
Я же и говорю что Мазур отморозок.Ничего не смотрит-только глатает сало,закусывая водяру и гонит на канал,которого он в глаза не видел.
для Мазура, Дніпропетровськ
4912 дн. тому
Ех, Мазур, за радянських часів тебе висунули б у вожді. А тепер тобі харизми не вистарчає... Все-таки думаю, що ти давній симпатик Першого національного. Чому неуважний до його цікавих програм? Наприклад, чи ти бачив вчора в ефірі Першого новий документальний фільм про молоду плеяду акторів київського театру ім. Івана Франка? А за 2 години талановитих діток із сільських віддалених шкіл та містечок у прямому ефірі "Нащадків"? Може ти переглянув телеверсію фестивалю "Калинові острови", де журналісти Чернігова та Полтави, Дніпропетровська й Чернівців, Львова, Сум, Криму...розповідали, який він? сучасний камертон України? в часи змін? А може ти спромігся переглянути цикл просвітницьких телепрограм про україно-польські трагічні сторінки...важкий пошук пізнання правди з обох боків, неоднозначне їх трактування?... Бачу, мазурику, нічого не дивишся в ефірі Першого, не хочеш бачити... тобі подобається сидіти на барикадах. Ну, роль одуванчіка на барикадах тобі підходить. Та НЕ СМІШИСЯ ВЖЕ! щоб люди не думали, що у Дніпропетровську самі невігласи.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4912 дн. тому
А хто ще, аналітика? Не всі, є деякі з Лівану, Росії, хоча в основному - з Донецька, Єнакієвого. Там дуже великий розлом. Бачив, які вилупки там народжуються? Тіпа президента нинішнього.
аналитика
4912 дн. тому
Никак в толк не возьму-почему все чмошники из Днепропетровска ?Может там геопатогенный разлом ?
Телевышка
4912 дн. тому
если н ебудет первого национального,который в ближайшее время станет общественным телевиденим,то это будет самая большая ошибка,которая была возможна,потому что сейчас есть уникальный шанс войти в 2012 год как член Евровидения не просто,а как канал полностью переформатированный под международный уровень.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4912 дн. тому
Гуимплену-Арфушу - найПершому інтерНаціональному аноністу на ТК. Щодо використання терміну "передача". Він, як і термін "програма" застосовується в телевізійному законодавстві. Піди піднавчися трохи, чмо дегенеративне. Термін "програма передач" в телевізійному контексті теж є досить розпоширеним. Всім зрозуміло, що мова йде не про тюремні передачі, приміром, Януковичу чи Бєнкєндорфу, а про трансляцію програм в ефірі. "Передача" - в тому числі можна розуміти і як передачу сигналу. Отже застосування терміну "передача" в низці випадків також доречно в якості синоніму слова "програма", що і має місце в публікаціях, зокрема на Телекритиці. Хоча відмінності між цими словами ними теж є. Стосовно 5 каналу, якому я - НЕ адвокат, то це не він казав про небезпеку для України світової фінансової кризи, яка наближалася, а деякі глибоко НЕшановані мною політики, зокрема Ю.В. Тимошенко. Всім глядачам запам'ятався ефір прем'єрки на "Час: важливо" зі Святославом Цеголком, коли та дала команду зняти з кадру напис "КРИЗА НАБЛИЖАЄТЬСЯ". От в такий спосіб ВОНА і продемонструвала, як слід перемагати кризу. Щодо гонорарів, то знай, падло, єдиний мій гонорар - пенсія по інвалідності у зв'язку з цукровим діабетом І типу (інсулінозалежний). Я не працюю в жодному виданні. Не отримує ніякої зарплати. Чого, сволото, і тобі щиро бажаю. Щоб ти захворів на діабет і неодмінно - 1 типу. А твій Перший - це ІНТЕРнаціональне лайно. Принаймні, поки ним керують бєнкєндорфи-арфуші. Щодо флуду на форумах свідомих українців - так ти ж, падло, флудиш ані трохи не менше. На мою репліку в тебе - у 10 разів більше всілякої хєрні на захист українофобської айнзац-команди на знищення України. Щодо "ліміти" з Дніпропетровська. А як тоді назвати Арфуша з Лівану? Це він ліміта. Приїхало в Укарїну забруднювати собою атмосферу. Фу, мерзота. Коли ж вона повиздихає...
Жадоба це хвороба
4913 дн. тому
А чого Бенкендорф не запитав у Іллащука де 80 міллйонів?Чому їх треба повертати за рахунок колективу,коли ці гроші були закладені у бюдет 2007-2010 років?Треба запитати де гроши і хай разрозовуеться.У нас і так зарплатня невелика,а ці боргі зробили її ще меньшою.
добрый
4913 дн. тому
Конечно очень странно-дать задание создать общественное телевидение на государственной основе и при этом не только не дать на это деньги,но даже не закрыть долги оставленные от прежних руководителей.Судя по всему НТКУ необходимо минимум вся сумма долга(это 80 миллионов ) и еще на поднятие зарплат до достойного Первого Национального государства уровня,ремона всех помещений и закупки современного техоборудования и поддержки всех проектов,которые имеют успех-это сотни миллионов гривен,после которых канал станет современным. во всех отношенияз.Европейского уровня.
для Мазура, Дніпропетровськ
4913 дн. тому
Мазур, ти часом не родич Сталіна чи Гебельса? Що за нквд-гбешні замашки..."трибунал"... "чернь", "судити"?! Тягне на тюремну лексику розборок? Те, що ти агресивний і так зрозуміло, але чому думки-зауваження не можуть бути толерантними? Витирай ноги, як заходиш на сайт "Телекритики" і обережніше, бо власною слиною можеш захлиснутися.
Город не спит
4913 дн. тому
Мазуру.А вы могли бы руководить лучше?насколько видно из ваших комментариев,-вы достаточно ограниченныый и узколобый тип."ПЕРЕДАЧИ"-в тюрьме,а на телевидении ПРОГРАММЫ.И идеология 1го намного более моральная чем идеология оранжево-бурякового к примеру пятого,который 6 лет врал людям и наживал на этом вранье миллиарды.Кто говорил с экраниллионов рабочих мест ?а 5го что кризиса не будет и что доллар не подорожает?И после этого он взлетел до 8,9,и даже 10 гривен?Ваши сраные банкиры,которые ограбили этим курслм пол страны и глазом не моргнули.Где обешанные 5 миллионов рабочих мест?Где миллиарды долларов ,которые не нашли в бюджете Америкосы-их аудиторская компания?Где в конце концов цены на продукты до прихода вас,ржаавых крыс,после чего паект кефира стоит как дневная пенсия самого бедного пенсионера в Украине? И ты после этого что то говоришь ,???Твои кунаки оставили Бенкендорфу 80 миллионов долга,и удрали,как крысы с корабля,в месте с ржавыми и теперь ждут,вытащат из из их нор или нет.И скорее всего смоются в США.А ты будешь звенеть,пока не поймешь,что ты просто не тех кумиров себе выбрал,и они тебя имели в крупном виду.Самая большая свобода,Мазур-это свобода от иллюзий.А ты в них живешь.Видя что Первый стал реально круче и лучше чем был пол года назад,ты видишь только плохое.А видишь ты это ,потому что сам плохой,очень плохой человек.Посмотри в зеркало и задай себе вопрос-ради чего и кого ты живешь ?Ради тарелки чечевичной похлебки,которую ты получишь за свой бред?Или ты действительно считаешь что канал ,который с последнего места попал на 7-8 по рейтингу не в кондиции?Ты же просто противоречишь здравому смыслу своими нелепыми заявлениями!
еще Мазуру
4913 дн. тому
Они там мля в Днепропетровске сидят и рассуждают о судьбах родины. Лучше всех знают, что нужно телевидению. И в кадровой политике разбираются круче всех. Хочешь помочь Украине - иди на завод или в село едь. Попробуй поработать, если вообще на что-то способен. А то такое впечатление, что основное занятие свідомих украинцев - флудить на форумах.
Мазуру
4913 дн. тому
У тебя в Днепропетровске нету форумов? Че ты в Киев лезешь, лимита? Понаехало тут. Не реально, так виртуально своим свиным рылом лезут в наш калашный ряд.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4913 дн. тому
Гуимлену."Меня зовут человеком,который смеется.Ввиду моего происхождения,все без исключения хотели сделать меня Гуимпленом всегда,всю жизнь, на потеху черни...Можешь называть меня Гуимплен" - так це ти, Арфуш? Невже власною персоною?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4913 дн. тому
Я так і знав, що захищати Бенкендорфів-арфушів можуть лише люди з палати № 6. Ті, що зі здоровим глуздом на таке не здатні. "Что значит русификаторы,если основные программы на Украинском?" - це значить, що з новин зняли україномовний дубляж. В кадрі з'явилося багато російськомовних ведучих (інших програм). Ефір заполонили концерти російської естради, російські серіали. Зникли цікаві документальні передачі про українську минувшину. Та й ідеологія канала все більше відповідає не українському державному, а російському ВГТРК. І самі арфуши-бенекндорфи, семьонови, звісно ж, українською не послуговуються, не володіють нею достатньо, аби спілкуватися. Отде русифікацій мови, думки і духу відбувається як на екрані, так і поза ефіром, на НТКУ. "И что в доказательство трех первых лиц канала ты можешь доказать относящегося к понятию "рецидивист"?. Ти неправильно зрозумів написане: "проФФесор-рецидивіст" в даному разі стосується двічі несудимого Януковича - "Після завершення президентської каденції проФФесора-рецидивіста (мається на увазі Януковича) Бенкендорфа, Арфуша, Семьонова та інших очікуватиме телевізійний трибунал. Судимості бенкендорфів-арфушів ще попереду. Їм цього не уникнути. А починати сушити сухарики можна вже зараз. Всією командою.
Я скоро прийду
4913 дн. тому
Мазуру.Сколько бы вы не говорили,что Первый плохой,он все равно увеличивает показатели рейтингов.Это всем известно.А предрекать всем скорый телевизионный трибунал может или бесноватый ,или одержимый,которым возможно вы являетесь.То что осталось после ржавых на 1м-это разруха и разорение,и несчастны те,кто должен все это после них разгребать-улетевшие в унитаз миллоны за мифические футбольные чемпионаты и неоплаченный почти сто миллионов трансляции.Вы защищаете интересы тех,кого и близко нельзя было подпускать к распределению бюджетных средств.
123
4914 дн. тому
Мазур, о чем вы говорите? Какой телевизионный трибунал, если даже профсоюз ни разу не вякнул. То есть пытался вякать (даже письмо какое-то пацаватое накарябали), но я так понимаю, там вопрос был не в судьбе сотрудников, а в судьбе любимой мамочки керивныка профсоюза + в некоторых личных интересах профсоюзных боссов (к слову сказать толстых, старых никому не нужных бездарей). Как только вопрос по мамочке был закрыт - профсоюзные боссы всё подписали, как зайчики. А парочка идиотов на этом же форуме кричали, что скоро Бенкендорфа не будет. Однако он остался, а двести с лишним людей пошли в сад. Что еще раз говорит о том, что даже три профсоюза (которые сейчас имеются на НТКУ) - бесполезная трата взносов. Менять надо не койки, а б...дей.
Пока живы
4914 дн. тому
1550 человек хватит с головой ,чтобы обеспечить с головой штат четрых полноформатных телеканала.А то что происходило до недавнего времени,называлось просто одним словом-бардак.Люди числятся и не ходят,и от того появится человек на работе или нет в основном не изменилось бы ровном счетом ничего.Посмотрите какой штат у ZDF,MDR,Al Jazeera.Не говоря о результате их деятельности уже.Минимизирование,собранность,концентрация сил.Армия,целя армия и все это как в кадиллаке 50 годов-0 литров на 100 километров,а скорость не меняется.Компактный канал из минимального колличества профессионалов,которые знают за чтоон иработают,и строжайшая дисциплина,а не профсоюзные баталии и защита интересов "священных старожилов" Сейчас время не то,Союза давно нету,а там видно налицо образование,очень напоминающее "затерянный мир" Конан Дойля.И все чтотам сейчас делается в смысле трансформации нужно было сделать еще в начале девяностых годов.
для Мазура, Дніпропетровськ
4914 дн. тому
Мазур, ти в заблуждєнії, не читай статути політичних партій, а краще дивися нові програми Першого національного, не будуть мозги вивітрюватися, "аналітик" ти наш "сороміцький".
для Мазура, Дніпропетровськ
4914 дн. тому
Провінційний ханжа Мазур знову сичить у телевізійних кущах. Сьогодні він у ролі жаби. Комплекси душать. Такі краса і гордість не тільки Дніпропетровська, а регіону "запудрені мозги".
Палата номер 6 Мазуру
4914 дн. тому
Оба на тополя! Мазур всплыл!Меня зовут человеком,который смеется.Ввиду моего происхождения,все без исключения хотели сделать меня Гуимпленом всегда,всю жизнь, на потеху черни.Вчера меня в очередной раз предали подставили именно изза одного из самых больших грехов-зависти.Подставил журналис-сексот,у которого есть уши везде,даже у провайдеров.Но это лирика.Можешь называть меня Гуимплен.Вопрос первый:Что значит русификаторы,если основные программы на Украинском?И что в доказательство трех первых лиц канала ты можешь доказать относящегося к понятию "рецидивист"?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4914 дн. тому
// 14.10.2010 17:17:53 Твої слова нічого не варті, поки не навичшься називатися власним ім'ям і прізвищем. Чи вони в тебе настільки сороміцькі? А який Бенкендорф професіонал, то і я бачу по телевізору, і всі. Доказ тому - регулярні публікації на ТК про кричущі порушення журналістських стандартів в новинах Першого. Бенкендорф і команда - русифікатори і дебілізатори каналу. Після завершення президентської каденції проФФесора-рецидивіста Бенкендорфа, Арфуша, Семьонова та інших очікуватиме телевізійний трибунал.
Палата номер 6
4914 дн. тому
Обалдеть!Вот распустился народ при Илащуке.Где бы мне такой канал найти,чтобы только числиться)))Просто праздник какой-то.А что касается избрания но 5 лет,то учитывая что долги тянутся 4 года то это правильно.
Вчера друг-сегодня враг
4914 дн. тому
Если сократили,то значит на єто были вечкие причины.То колличество людей,которые были сокарщены и не ходили на работу очень непорядочно себя вели.На это нужна была воля,но к сожалению всему есть конец.Сейчас в стране официмально по 9 безработных на одно рабочее место,и так себя вести в этой ситуации по меньшей мере непорядочно.
для Мазура, Дніпропетровськ
4914 дн. тому
Мазуре із Дніпра, не розпинайтеся сам перед собою. Читачам "телекритики" цікаві коментарі без хамських ознак. Маєте, мазурику, проблеми із залишками радянської генеалогії...якщо не більше. Бенкендорф творить команду професіоналів-однодумців, які вміють і бажають працювати. А це важко. Творчі знахідки зіштовхуються з стіною браку коштів на елементарне у запуску проектів. А тим-часом новинок на Першому більшає, глядачів, рейтинг теж і творчі групи удосконалюють розпочате. Йде нормальна внутрішня робота. І Бенкендорф, як керівник, строго аналізує помилки кожного, ставить чергові завдання підрозділам. А щоб оцінити наскільки креативними та якісними(!) є ідеї генпродюсера Семенова, вам, Мазур, треба мати в собі хоч долю тої якості та інтелігентності в собі. Лікарю, вилікуйся сам, а потім будеш лікувати інших. І не будьте демагогом.
Правдоруб
4914 дн. тому
Эх, мало! Мало ты, Егорушка, выгнал ленивых бабушек и дедушек, пухленьких тетенек и дяденек... Сильнее нужно нафталин из НТКУ вытряхивать! :-))))))))))
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4914 дн. тому
"Бенкендорф загалом скоротив 223 працівників НТКУ" - а слід було щонайменше 224. Про себе забув. А якщо разом з Арфушем прийшли, то разом і йшли б. Та й Семьонова з собою б забрали. А якого дідька йому там залишатись? Ну і Гордон з ними...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду