Через борги конструкції «Київреклами» демонтують?

12 Жовтня 2010
13060
12 Жовтня 2010
11:32

Через борги конструкції «Київреклами» демонтують?

13060
Через борги конструкції «Київреклами» демонтують?

Оператори зовнішньої реклами можуть позбутися конструкцій через борги перед столичним бюджетом, пише газета «Коммерсантъ-Украина». В іншому випадку конструкції підприємства можуть демонтувати -  згідно з прийнятим нещодавно «Порядком розміщення зовнішньої реклами в Києві».

 

Напередодні, 11 жовтня, прокуратура повідомила, що розслідує обставини виникнення боргу КП «Київреклама» у розмірі 27 млн грн. Саме таку суму столична прокуратура вимагає перерахувати до міського бюджету - за послуги надання операторам в користування місць для розміщення зовнішньої реклами протягом останніх двох років. 

 

У коментарях «Коммерсанту» старший прокурор відділу захисту особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Києва Степан Олійниченко уточнив, що його відомство отримало результати перевірки діяльності «Київреклами», проведеної головним управлінням внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міської державної адміністрації.  «Згідно з матеріалами перевірки, тільки в 2010 році міськбюджет не отримав понад 17 млн грн», - заявив пан Олійниченко. За його словами, зараз ведеться перевірка матеріалів, після чого буде вирішуватися питання про відповідальність посадових осіб «Київреклами» за виявленими порушеннями. «Не виключено, що відносно них будуть порушені кримінальні справи», - сказав Степан Олійниченко.

 

Поки невідомо, кому саме можуть бути пред'явлені звинувачення - за останній рік керівництво «Київреклами» змінювалося двічі. На початку року підприємство очолював Олексій Курман, в березні його наступником стала Олена Бакаєва, а у вересні - Сергій Горовий. «Заборгованість виникла через те, що попереднє керівництво не сплачувало грошей до бюджету», - каже виконавчий директор «Київреклами» Марія Лупандіна. За її словами, зараз борг виплачується з поточних надходжень підприємства.

 

Колишні керівники «Київреклами» не беруть на себе відповідальність за виникнення заборгованості. «80% боргу було сформовано попереднім керівництвом. За період моєї роботи в міськбюджет перераховувалися всі кошти, що надійшли в "Київреклама", іноді навіть більше, ніж потрібно», - заявила Олена Бакаєва. «Я максимально виконував фінплан у міру надходження коштів від операторів», - стверджує Олексій Курман.

 

Заборгованість дійсно існувала, і виникла вона через несплату операторів зовнішньої реклами, стверджують експерти у коментарях «Коммерсанту». «У "Київреклами" існує фінплан, де вказана сума, яку підприємство має перерахувати до міськбюджету», - пояснює Борис Максимець, який керував «Київрекламою» у 2007-2008 роках. «Але в умовах кризи платежі були значно менше. Тому й утворився борг перед міськбюджетом», - пояснює один із колишніх керівників КП.

 

У «Київрекламі» стверджують, що компаніям-боржникам було розіслано листи з вимогою погасити борг у стислі терміни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду