ТВі: СТБ оскаржив скасування конкурсу частот; суд відкрив касаційне провадження

6 Жовтня 2010
25855
6 Жовтня 2010
20:12

ТВі: СТБ оскаржив скасування конкурсу частот; суд відкрив касаційне провадження

25855
ТВі: СТБ оскаржив скасування конкурсу частот; суд відкрив касаційне провадження

ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» (телеканал СТБ) звернулося до Вищого адміністративного суду з касацiйною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду м.Києва від 8 червня 2010 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року щодо січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти. Про це повідомляє прес-служба телеканалу ТВі.

 

Нагадаємо, 8 червня було скасовано, а 30 серпня - підтверджено скасування результатів січневого конкурсу, за результатами якого більшість частот дісталася ТВі та 5-му каналу. СТБ на конкурсі отримав 2 частоти.

 

За інформацією ТВі, Вищий адміністративний суд України ухвалив відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою СТБ на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року.

 

Як повідомляє прес-служба ТВі, в касаційній скарзі СТБ зазначив, що суди першої та апеляційної інстанції здійснювали судочинство упереджено, системно ігнорували норми матеріального та процесуального права, а тому винесене судове рішення є незаконним, необґрунтованим, невмотивованим і підлягає скасуванню. Зокрема: «Судове рішення як суду першої інстанції, так і судове рішення суду апеляційної інстанції не містять навіть посилань на жоден з доводів ЗАТ "Міжнародний медіа центр - СТБ", наведених, відповідно, як в Запереченнях на позов, так і в Апеляційній скарзі, не кажучи про їх оцінку, що є безпосереднім завданням суду».

 

Також СТБ вважає, що «порушення судами першої та апеляційної інстанції зазначених вимог є беззаперечним і свідчить про упередженість даних судів - всіма правами ЗАТ "Міжнародний медіа центр - СТБ" суди знехтували в повному обсязі, при цьому суди надавали привілеї і переваги саме Позивачам у справі».

 

До оскарження справи про частоти СТБ приєднався у серпні.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25855
Читайте також
26.08.2010 14:00
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
40 201
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
цікаво
4945 дн. тому
То як, показав ТВі у ефірі антиукраїнський сюжет чи ні?
Юрій
4945 дн. тому
Шкода, що СТБ долучилися до оскарження так пізно. Але добре, що тепер і вони виступають проти свавілля суддівської системи. Те, що відбувалося в апеляційному суді інакше не назвеш - суд відверто займав позіцію позивачів і у своєму бажанні догодити пішов навіть далі - задовільнив вимоги, яких навіть не висували позивачі і позбавив ТВі ліцензій, які були отримані ще минулого року і не мали до позову жодного відношення. Да здравствует Киевский апеляционный суд - самый гуманный суд в мире!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4948 дн. тому
Як я антиукраїнській трансляції на каналі ТВі запобіг: Мова йде про один з сюжетів програми "Военная тайна" російського виробництва. Побачивши його анонс, негайно направив електорнною поштою свої претензії прес-службі каналу: "Чи не бажає прес-служба шановного ТВі відповісти, що це за наругу над українством буде транслювати канал в російській програмі "Военная тайна" цієї п'ятниці? Анонс одного з сюжетів передачі звучить так: "Украина ворует трупы для голодомора". Що це за чергове антиукраїнське кощунство кремлівських телевізійників збирається транслювати в Україні український канал? Пане Княжицький, це я в тому числі і до Вас звертаюсь. Як це розуміти? Чи ви теж, як і Янукович вважаєте, що Голодомору-геноциду в Україні не було? Ви теж не проти потоптатися по кістках безневинно убієних? Олексій Мазур, Дніпропетровськ". Вже за декілька годин отримав від прес-служби каналу (press@tvi.com.ua ) відповідь: "Програма "Военная тайна" російського виробництва (спасибі за інформацію, але це і так було зрозуміло – О.М.). В деяких випусках є антиукраїські сюжети (сто відсотків! Тому і написав. Добре, що канал це визнає – О.М). Телеканал ТВі під час показу цього закупного продукту уникає трансляцій подібних сюжетів (правильно робить – О.М). Помилково в ефірі з'явився анонс програми зі згаданим сюжетом. Вжито заходів, винні покарані (повіримо на слові – О.М). Просимо вибачення і щиро дякуємо за увагу до телеканалу ТВі (вибачення приймаються – О.М). Прес-служба ТВі". Що ж, гаразд. Наскільки інформація про вжиті каналом запобіжні заходи в частині зняття сюжету з ефіру відповідає дійсності, побачимо сьогодні ввечері, о 19:00, коли ТВі транслюватиме "Военную тайну".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду