НАМ ініціює створення ще однієї експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення

6 Жовтня 2010
14917
6 Жовтня 2010
18:26

НАМ ініціює створення ще однієї експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення

14917
НАМ ініціює створення ще однієї експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) ініціює створення Незалежної експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення та діяльності телерадіоорганізацій. Про це повідомляє прес-служба  асоціації.

 

За цією інформацією, поштовхом до створення такого органу стала позиція Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка обираючи членів громадської ради відмовилась включати до їх складу  представників організацій, які представляють інтереси бізнесу в телерадіомовленні (кабельному телебаченні, ефірному телебаченні, дистрибуторстві).

 

«Національної рада України з питань телебачення і радіомовлення постійно вдається до спроб маніпулювання думкою громадськості шляхом створення «кишенькових» громадських рад. Протягом останніх років, у включенні до складу громадської ради при Національній раді та Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів було відмовлено низці відомих та безумовно незаангажованих експертів. До складу чинної громадської ради не включили жодного представника галузевих громадських організацій та об'єднань», - йдеться у повідомленні асоціації.

 

Представники НАМ переконані, що новостворена рада може забезпечити реальну участь громадськості у регуляторній політиці в сфері медіа. За їх інформацією, новостворена експертна рада наглядатиме за нормотворчою та регуляторною діяльності в галузі телебачення і радіомовлення, аналізувати її та надавати їй публічну експертну оцінку.

 

А також слідкуватиме за дотриманням чинного законодавства України такими органами, як Національна рада, особливо в частині порядку здійснення регуляторних та контрольних функцій. Серед органів, за якими здійснюватиметься нагляд, також будуть Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Держкомтелерадіо, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Центральної Виборчої Комісії тощо.

 

Також НАМ пропонує громадським організаціям, галузевим об'єднанням, професійним та творчим спілкам тощо, метою діяльності яких є ствердження свободи слова в Україні, приєднатися до створення Незалежної експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення та діяльності телерадіоорганізацій. Кандидатури експертів та свої пропозиції до Положення про Незалежну експертну раду до НАМ можна надсилати на - bolshakova@nam.com.ua.  Установче засідання ради  відбудеться 18 жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14917
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду