InMind: найпопулярніші інтернет-ресурси в Україні - google.com.ua та vkontakte.ru

6 Жовтня 2010
18727
6 Жовтня 2010
13:46

InMind: найпопулярніші інтернет-ресурси в Україні - google.com.ua та vkontakte.ru

18727
InMind: найпопулярніші інтернет-ресурси в Україні - google.com.ua та vkontakte.ru

Найбільші показники відвідуваності в Україні мають соціальна мережа Vkontakte та пошуковик Google на домені google.com.ua. Охоплення google.com.ua складає 77%, середньодобова частка - 48%; охоплення vkontakte.ru - 75%, частка - 53%.

 

Такі результати отримала дослідницька компанія InMind у рамках дослідження користування інтернетом, яке проводиться на замовлення Інтернет-асоціації України (ІнАУ).

 

Дані щодо часток та охоплення стосуються періоду 28 серпня - 29 вересня, вони є результатом роботи софтверної панелі інтернет-користувачів.

 

Третю сходинку за показником частки отримав російський портал та поштовий сервіс mail.ru (38%), його охоплення - 75%.

 

З українських проектів найбільшу відвідуваність має портал Ukr.net (частка 20%, охоплення 46%).

 

Деякі проекти представлені в дослідженні кількома доменними назвами. Це, зокрема, Google (.com.ua, .com, .ru) та Yandex (.ua, .ru).

 

 

Добова частка - частка ресурсу серед усіх користувачів інтернету за день. Середньодобова частка - середнє значення денних часток за період (тут - з 28 серпня до 29 вересня).

Охоплення - частка усіх інтернет-користувачів, які відвідали ресурс за звітний період хоча б один раз.

 

 

Загалом установче дослідження для цієї панелі нарахувало в Україні 12,9 млн регулярних користувачів віком від 15 років, або 33% усіх жителів.

 

Метод збору даних установчого дослідження - інтерв'ю face-to-face за місцем проживання. Вибірка - 1500 респондентів. Статистична похибка - 2%. У подальшому планується розширити вибірку до 5000 респондентів.

 

Софтверна панель інтернет-користувачів здійснює моніторинг відвідування інтернет-сайтів за допомогою спеціального програмного забезпечення, встановленого на комп'ютери панелістів. Кількість учасників панелі - 1200. 94% інтернет-користувачів виходять в інтернет з дому, 18% - з роботи (деякі - з обох місць), відповідна пропорція відображена у панелі. Відвідуваність сайтів з мобільного телефону не вивчається.

 

За словами голови комітету ІнАУ з питань реклами Михайла Комісарука (компанія Ukr.net), основна мета запуску панелі - дати рекламодавцям та рекламним агенціям об'єктивну картину відвідуваності та структури аудиторії сайтів.  До кінця року дані панелі поставлятимуться ринку безкоштовно (дослідження фінансує асоціація), з нового року - за гроші для не-членів ІнАУ.

 

Як уточнив пан Комісарук «Телекритиці», асоціація розраховує, що вже  наступного року панель окуповуватиметься за рахунок продажу даних на вторинному ринку. Вартість панелі не розголошується, проте на питання, чи менша вона за 2 млн грн (попередня орієнтовна вартість ще не запущеної телевізійної панелі InMind), пан Комісарук відповів «так».

 

Нагадаємо, наразі більшість рекламістів у медіаплануванні користуються даними компанії Gemius. На відміну від панелі InMind, продукт Gemius щодо аудиторії сайтів рекрутує комп'ютери онлайн; до моніторингу входять лише ті сайти, які дали згоду на встановлення лічильника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду