Міліція вибачилася перед журналісткою «Моя газета+» за зламаний диктофон

2 Жовтня 2010
15447
2 Жовтня 2010
12:43

Міліція вибачилася перед журналісткою «Моя газета+» за зламаний диктофон

15447
Міліція вибачилася перед журналісткою «Моя газета+» за зламаний диктофон

Керівник хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук вибачився перед журналісткою міського видання «Моя газета+» Людмилою Луніною за дії свого колеги Сергія Войтюка. Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка.

 

Нагадаємо, згідно із заявою Людмили Луніної, влітку 2009 року під час акції протесту під відділенням одного з банків пан Войтюк, який на той час був заступником керівника міської міліції, вирвав із рук Людмили Луніної диктофон і поламав його зі словами: «Мені це набридло».

 

Василь Птащук вибачився під час обговорення цього інциденту на громадських слуханнях, у яких узяли участь кілька десятків хмельницьких правоохоронців. Людмила Луніна прийняла вибачення. Керівник хмельницької міської міліції пообіцяв відшкодувати вартість зламаного диктофона. Сам винуватець Сергій Войтюк на громадські слухання не з'явився.

 

Раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов доручив провести службове розслідування інциденту, в результаті чого й відбулися громадські слухання.

 

«Якщо кожен випадок порушення прав журналістів із боку правоохоронців буде розслідуватися і за ними буде виноситися відповідне рішення, то можна сподіватися, що врешті до журналістів припинять вживати протиправні методи. А ці методи, на жаль, стали типовими для міліції у стосунках із журналістами», - зазначив голова комітету КНМП Юрій Луканов. Втім, столична медіа-профспілка вважає недостатнім просте вибачення перед журналісткою. «Матеріали, надані пані Луніною, дають підстави стверджувати, що міліцейський начальник свідомо порушував закон. Крім того, він особисто не вибачився перед жертвою свого свавілля. Ймовірно, він не вважає свої дії протиправними. Можна припустити, що він і далі буде вдаватися до насильства. Чи місце такій людині в міліції?» - додав пан Луканова

 

За інформацією профспілки, раніше Хмельницьке обласне управління внутрішніх справ подало позов до суду з вимогою матеріальної компенсації за моральну шкоду через журналістські розслідування Людмили Луніної.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15447
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
правдолюб
4924 дн. тому
Xaй тепер купе їй 2 диктофони, раз він такий гад!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду