Фільм Лозніци «Щастя моє» виходить в прокат у США та Україні

29 Вересня 2010
18808
29 Вересня 2010
11:13

Фільм Лозніци «Щастя моє» виходить в прокат у США та Україні

18808
Фільм Лозніци «Щастя моє» виходить в прокат у США та Україні

Стрічку «Щастя моє» українського режисера Сергія Лозніци придбала для прокату в США компанія Kino International. Про це повідомляє прес-служба Sota Cinema Group.

 

Американська прем'єра картини відбудеться 30 вересня на кінофестивалі в Нью-Йорку. Угоду було підписано перед відкриттям кінофестивалю. Північноамериканський дебют картини Лозніци відбувся в рамках МКФ у Торонто 11 вересня.

 

«На мій погляд фестивальна і прокатна доля картини склалася. Зацікавленість міжнародних прокатників, зафіксована  в договорах щодо продажу прав на покази фільму "Щастя моє" на території США та Європи говорять самі за себе. А от чи "вистрілить" картина на українському майданчику, як наш глядач прочитає це послання, для мене залишається головним питанням, на яке я отримаю відповідь вже у жовтні», - вважає продюсер картини Олег Кохан.

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18808
Читайте також
02.12.2010 10:30
Андрій Бондар, Zaxid.net
29 963
27.03.2009 11:54
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
32 919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду