Адміністрація президента посекундно підрахувала згадки про опозицію в новинах

28 Вересня 2010
8036
28 Вересня 2010
17:01

Адміністрація президента посекундно підрахувала згадки про опозицію в новинах

8036
Адміністрація президента посекундно підрахувала згадки про опозицію в новинах

Протягом періоду 20-26 вересня у праймових випусках новин загальнонаціональних телеканалів вийшло 58 сюжетів, у яких фігурували представники опозиційних сил. В ефірі теленовин з'являлися 43 опозиційні політики, а загальний хронометраж сюжетів і програм за участю опозиціонерів становив не менше 207 хвилин. Такими є результати моніторингу, наданого «Детектор медіа» заступником голови Адміністрації президента Ганною Герман.

 

Об'єктом дослідження були новини центральних телеканалів, включно з каналом ТОНІС, але без урахування 5-го та каналу новин «24».  Так, у новинах «Інтера» експерти Адміністрації президента нарахували десятьох опозиціонерів, «1+1» - одинадцятьох, на Новому - шістьох, СТБ та ТОНІСі - вісьмох, у новинах ТРК «Україна» - вісьмох, і ще десятьох у програмі «Шустер live». Найбільшу кількість опозиціонерів за тиждень показав Перший Національний - 15. Серед перелічених прізвищ - бютівці Наталія Королевська, Сергій Терьохін, Володимир Бондаренко, Андрій Шкіль, а також колишні міністри уряду Тимошенко й «незалежні експерти».

 

Інформації про кількість згадок про Президента, Кабінет Міністрів, його членів та голову, голову Верховної Ради, представників парламентської коаліції та спікерів Партії регіонів, яку можна було б порівняти із наведеними цифрами, моніторинг АП не надає.

 

Нагадаємо, раніше Ганна Герман посилалась на дані подібного моніторингу, заперечуючи заяву Блоку Юлії Тимошенко щодо обмеження доступу опозиції до ефіру телевізійних новин. У відповідь депутат від БЮТ Олександр Сочка зауважив, що до категорії «опозиційних спікерів» у моніторингу віднесено людей, які не займаються політикою та не належать до жодної політичної сили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8036
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду