НТКУ представить проект «Три дні каналу Arte в Україні»

27 Вересня 2010
25310
27 Вересня 2010
16:41

НТКУ представить проект «Три дні каналу Arte в Україні»

25310
НТКУ представить проект «Три дні каналу Arte в Україні»

Перший національний розпочинає співробітництво з французькими каналами Arte та CFI. Про це ТК розповів заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

 

За інформацією сайту «Медианяня», НТКУ підписує контракт з державним культурологічним каналом Arte.

 

Як розповів у коментарях ТК Валід Арфуш, переговори ще тривають і нині визначено один зі спільних проектів - «Три дні каналу Arte в Україні».

 

«В рамках проекту ми представимо німецькі і французькі документальні, художні фільми, програми власного виробництва Arte в ефірі Першого національного, кінотеатрах Києва та інших міст України - розповів заступник генерального директора НТКУ. - Залучимо до роботи французький та німецький культурні центри. Насамперед нас цікавить кіно, що було зняте в Україні і про Україну.  Такі фільми в Arte точно є, і нам цікаво дізнатися, як вони бачать різні аспекти життя в Україні».

 

За його словами, також розглядається можливість проведення в рамках «Трьох днів каналу Arte в Україні» фестивалю українського короткометражного кіно на базі одного з київських кінотеатрів.  Якщо цю ідею буде вітлено в життя, фільм-переможець покажуть в ефірі Arte для французьких та німецьких глядачів.

 

Попередню дату проведення заходу заплановано на кінець лютого 2011 року. «Щодо подальшого співробітництва визначаємося. Наприклад, хотілося б співпрацювати щодо зйомок документальних фільмів про Україну», - сказав Валід Арфуш. Він відзначив, що сам є великим шанувальником цього каналу протягом 15-ти років.

 

 

 

 

 

Також Арфуш розповів, що НТКУ зацікавлена в налагодженні стосунків і з іншими європейськими каналами для обміну програмами і досвідом. «Я зустрічався з представниками французької організації, яка представляє канали країни. Ми зробили запит щодо співробітництва, і вони нам рекомендуватимуть телекомпанії. У листопаді плануємо відрядити кількох журналістів Першого національного на стажування на французький канал CFI - для підвищення кваліфікації», - сказав Валід Арфуш.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - cn.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду