Нацрада хоче заборонити «лохотрони» і жорсткіше контролювати еротику

23 Вересня 2010
16095
23 Вересня 2010
09:40

Нацрада хоче заборонити «лохотрони» і жорсткіше контролювати еротику

16095
Нацрада хоче заборонити «лохотрони» і жорсткіше контролювати еротику

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення хоче заборонити інтерактивні ігри та ворожіння на телебаченні. Про це на брифінгу 22 вересня сказала перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

«Я в цьому бачу недоброякісне ведення господарської діяльності. Ми будемо жорстко стежити за виконанням законодавства і найближчим часом приймемо рішення про заборону цих онлайн-історій», - сказала вона. Голова Нацради Володимир Манжосов нагадав, що у Верховній Раді зареєстрований і відповідний законопроект.

 

За словами пані Головатенко, тема інтерактивних ігор обговорювалася на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування законності розподілу частот під головуванням Інни Богословської 21 вересня.

 

Також народні депутати звернули увагу на те, що Нацрада не виконує функції контролю за поширенням еротичних програм. «Є ситуація, коли Національна рада під час перевірки цікавиться трансляцією фільму з ознаками еротики чи порнографії, канал показує прокатне посвідчення, видане Мінкультом», - зазначила Оксана Головатенко.

 

Зважаючи на обурення депутатів, Нацрада серйозно поставиться до боротьби з еротикою. «Це питання діалогу з прокатною комісією Мінкульту, яка присвоює значки доступу», - пояснила вона, яким чином регулятор має намір боротися.

 

У засіданні слідчої комісії взяли участь Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак, Оксана Єлманова і Микола Фартушний. За словами пані Головатенко, окрім інтерактивних ігор та еротики в ефірі, обговорювали питання формування складу Нацради, підведення підсумків конкурсу 27 січня та скарги мовників на Нацраду.

 

«Була позиція Юрія Плаксюка, яку він виклав, і була позиція моя. Я була тоді членом Національної ради, але не брала участі в засіданні з підведення підсумків конкурсу, оскільки вважала його неправомірним», - нагадала вона про січневий конкурс.

 

У відповідь на скарги обласних компаній до слідчої комісії на те, що вони, беручи участь у конкурсах, не завжди виграють, вона пояснила підхід Нацради. За її словами, є місцеві компанії, які мають ліцензії на 24 години, але мовлять, наприклад, дві години, а решту часу віддають в приховану суборенду, займаючись ретрансляцією. «Виникає питання присутності на каналі двох і більше логотипів. Глядач не може ідентифікувати, який канал він дивиться, - сказала Оксана Головатенко. - Ми будемо обговорювати це питання глобально».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду