Нацрада все ж дозволила «Нашому радіо» зменшити відсоток української мови

22 Вересня 2010
21832
22 Вересня 2010
17:57

Нацрада все ж дозволила «Нашому радіо» зменшити відсоток української мови

21832
Нацрада все ж дозволила «Нашому радіо» зменшити відсоток української мови

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 вересня переоформила три ліцензії на мовлення ПАТ «Наше радіо» - у зв'язку зі зміною складу наглядової ради і програмної концепції.

 

Так, у наглядовій раді Богдана Козаченка замінив Олег Ковтун. Олена Чуприна і Патрік Халпені залишилися в складі органу.

 

У програмній концепції змінилася мова: замість «українська» стало «українська не менше 75%».

 

Нагадаємо, на засіданні 29 липня Нацрада не змогла прийняти це рішення. Тоді регулятора спинило, що 100% української мови було конкурсною умовою.

 

Нині представник компанії пояснив, що проведені радіокомпанією дослідження показали, що на сході та півдні України є «мовний бар'єр». Він також додав, що мережа не намагалася робити сильний ранковий блок, тому що не могла знайти сильних україномовних ведучих, але робила ставку на «сильний вечір». «Отримавши російську, ми почнемо робити і ранок», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21832
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Енебене Раба
4963 дн. тому
Ось наслідки злочинного правління Януковича. Нічого, вибори покажуть відповідь народу.
Ігор
4964 дн. тому
Русифікація повним ходом!!! Не за російськомовну Україну наші пращурі воювали... Не за кацапщину.... Ні до чого доброго окацаплення України не призведе... Наслідки будуть болісні.... Знову в українців з'явиться ненависть до російськомовних як при СССР... Це в кращому випадку... Про гірший навіть не хочу згадувати... Чесно я з кожним днем ненавиджу гУсскоязЬІкЬІх щораз більше й більше... За їх зухвалість і не повагу до країни, мови, та культури в якій вони живуть...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду