ОБСЄ відправляє в Мінськ криміналістів розслідувати смерть журналіста Бебеніна

21 Вересня 2010
20491
21 Вересня 2010
11:26

ОБСЄ відправляє в Мінськ криміналістів розслідувати смерть журналіста Бебеніна

20491
ОБСЄ відправляє в Мінськ криміналістів розслідувати смерть журналіста Бебеніна

Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на запрошення білоруського керівництва відправить двох криміналістів до Мінська для розслідування обставин смерті опозиційного журналіста Олега Бебеніна. Про це повідомляє радіо «Німецька хвиля» з посиланням на  агентство БелаПАН.

 

Білоруська влада заявила про готовність запросити міжнародних експертів для розслідування причин смерті Олега Бебеніна під час  засідання Постійної ради ОБСЄ 9 вересня у Відні. Рішення Мінська вітав Європарламент. «Цей безпрецедентний крок білоруського уряду демонструє готовність провести традиційне для сучасних країн прозоре і неупереджене розслідування», - наголосив відповідальний за зв`язки з Білоруссю в Європейському парламент Яцек Протасевич.

 

Як повідомляла ТК, засновника сайту «Хартія`97», який жорстко критикував режим Олександра Лукашенка, знайшли повішеним на власній дачі 3 вересня 2010 року.

 

Судові медики і представники правоохоронних органів заявили, що немає підстав для сумнівів в його самогубстві. Однак друзі і колеги загиблого запевняють, що Олег Бебенін не мав жодних видимих причин накласти на себе руки.

 

Вони також звернули увагу на неточності у складанні протоколу огляду місця події і на нестиковки в офіційній версії. Зокрема, увагу слідчих чомусь не привернули нібито пошкодження, що мали місце на руках журналіста, а його хребет був цілий, хоча при самогубстві за допомогою зашморгу він, як правило, ламається.

 

Також Олег Бебенін не залишив передсмертної записки, а офіційний час його смерті став предметом суперечок. Все це породило у близьких до  журналіста людей підозру в тому, що його було вбито.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - lenta.ru

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду