В Ужгороді триває міжнародний фестиваль телерадіопрограм «Мій рідний край»

18 Вересня 2010
13901
18 Вересня 2010
13:04

В Ужгороді триває міжнародний фестиваль телерадіопрограм «Мій рідний край»

13901
В Ужгороді триває міжнародний фестиваль телерадіопрограм «Мій рідний край»

16 вересня в Ужгороді розпочався ХІІ міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

 

Участь у ньому беруть 74 телевізійні та 68 радіоробіт із України, Румунії, Росії, Словаччини, Угорщини, Сербії, Чорногорії, Македонії, Австрії й Молдови. Міжнародне журі обиратиме кращих за номінаціями: три головні нагороди за перше, друге, третє місце (телебачення/радіо), телевізійний ведучий, радіоведучий, «Краща авторська робота» (телебачення/радіо), «Краща режисерська робота» (телебачення/радіо), «Краща операторська робота», «Краща звукорежисерська робота» (телебачення/радіо), «Краще музичне оформлення» (телебачення/радіо), «Приз глядацьких (слухацьких)симпатій», спеціальні призи.

 

Журі телевізійних програм очолює Олесь Гоян, завідувач кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Київського національного Університету ім. Т.Г. Шевченка. На чолі журі радіопрограм - Єне Мерза, заступник головного редактора Угорського радіо «MR 1 - Кошут».

 

Цього року, за словами журі, в роботах із різних країн домінують теми збереження національної ідентичності ромів, кримських татар, румунів у Сербії та поляків в Україні. Герої значної кількість телевізійних робіт - молоді люди, які знайшли себе в динамічному сучасному світі, а також закохані - ті, кого змінити країну народження спонукало кохання.

 

Переможців ХІІ фестивалю журі має повідомити у суботу 19 вересня, під час урочистого закриття форуму.

 

Співорганізаторами фестивалю є Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Закарпатські облдержадміністрація та облрада, Закарпатська ОДТРК, а також низка міжнародних медіа-компаній. 

 

Співорганізаторами фестивалю є Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Закарпатські облдержадміністрація та облрада, Закарпатська ОДТРК, а також низка міжнародних медіакомпаній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13901
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
585
4965 дн. тому
Фото і відео з фестиваля на http://tysa.tv
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду