У ПАРЄ занепокоєні ситуацією в Україні

14 Вересня 2010
31134
14 Вересня 2010
11:46

У ПАРЄ занепокоєні ситуацією в Україні

31134
Моніторинговий комітет ПАРЄ занепокоєний ситуацією зі свободою слова в Україні та закликає дотримуватися демократичних принципів у проведенні перетворень. Київ найближчим часом відвідають доповідачі ПАРЄ.
У ПАРЄ занепокоєні ситуацією в Україні

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи вітає «політичну волю до амбітних реформ» в Україні. Про це йдеться у проекті резолюції  комітету, схваленої днями на його засіданні в Парижі, повідомили у понеділок (13-го вересня) в офісі Ради Європи в Україні. Водночас у документі наголошується на необхідності дотримання українською владою основних демократичних принципів і не реалізовувати широкомасштабні перетворення поспіхом. У ПАРЄ зазначають, що всі започатковані реформи в Україні потребують політичного консенсусу, громадської підтримки, а головне - все має відбуватися з дотриманням парламентських процедур.

 

ПАРЄ підтримує конституційні зміни

 

Комітет заявляє, що для того, щоб реформи були успішними, уряд та опозиція повинні передусім спільно запровадити конституційні зміни. Керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук вважає, що довкола конституційної реформи в українському парламенті будуть розбіжності не тільки між коаліцією та опозицією, але й в середині правлячої коаліції. «Тут буде велика гра довкола Конституції. Її зміна потребує двох сесій, як відомо. І тому президент, і коаліція дбатимуть, аби якомога швидше внести пропозиції щодо нової конституції чи її нової редакції», - сказала Конончук. Натомість в адміністрації президента кажуть, що не квапитимуться з конституційними змінами. Планується, що їх розроблятиме конституційна рада за участю громадськості. 

 

Обмеження демократії не визнають

 

ПАРЄ висловила своє серйозне занепокоєння з приводу обмежень в Україні демократичних свобод, таких як свобода слова, преси, зборів. ПАРЄ зазначає, що жоден відступ в питанні захисту цих прав не буде визнаний Асамблеєю прийнятним. Аби переконатися як дотримуються в Україні принципи демократії до Києва приїдуть доповідачі ПАРЄ Ренате Вольвенд та Майліс Репс. Про свої спостереження вони планують доповісти на майбутній пленарній сесії ПАРЄ, яка відбудеться 4-8 жовтня.

 

Лілія Гришко, «Німецька хвиля»

 

Фото -  «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лілія Гришко, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду