Журналіст з «Маріупольського телебачення» заявляє про заборону оприлюднення матеріалу

10 Вересня 2010
18969
10 Вересня 2010
12:04

Журналіст з «Маріупольського телебачення» заявляє про заборону оприлюднення матеріалу

18969
Журналіст з «Маріупольського телебачення» заявляє про заборону оприлюднення матеріалу

Тележурналіст ТОВ ТРО «Маріупольське телебачення» програм «Юридичне питання» та «Ми і місто» Ірина Прудкова  заявила про заборону оприлюднення резонансних матеріалів. З цього приводу вона звернулася з електронним листом до Адміністрації президента.

 

За словами Ірини, в липні вона зняла матеріал про безчинства маріупольських правоохоронців, а наступного дня касети з відзнятим матеріалом зникли. Комерційний директор телеканалу Валентина Костенко пояснила їй це тим, що отримала вказівку їх знищити, тому матеріали ніколи не вийдуть в ефір. Журналіст ка напередодні зробила копії цього відео і виклала його на youtube.

 

Валентина Костенко у коментарі ТК зазначила, що, знімаючи це відео, Ірина Прудкова була у відпустці, і не повідомила керівництво про зйомку. «Я тоді виконувала обов'язки генерального директора. І коли мені почали дзвонити і запитувати, куди піде відзнятий у готелі матеріал, я спочатку не могла зрозуміти, про що йдеться, оскільки туди ніхто нікого не посилав. А потім знайшла відео і відклала його до повернення з відпустки генерального директора. Це конфлікт між співвласниками, і я вважаю, що такі речі не справа телебачення, це не наш профіль», - сказала вона.

 

За словами комерційного директора, відео не знищено, але чи піде воно коли-небудь в ефір, вирішуватиме генеральний директор. Вона також підтвердила, що з приводу цього відео їй дзвонили і погрожували, але вона не знає хто.

 

Наразі Ірина Прудкова готує журналістський матеріал для Європи. Відповіді з Адміністрації президента вона не отримала. Як виявилося, свій електронний лист Ірина надіслала на загальну адресу. За словами керівника інформаційного управління АП Олега Кошелєва, офіційну відповідь журналіст зможе отримати тільки тоді, коли надішле офіційний лист або запит.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду