Фотокор УНІАН: За рік від побоїща на «Таврії» винних не покарали

7 Вересня 2010
22242
7 Вересня 2010
13:27

Фотокор УНІАН: За рік від побоїща на «Таврії» винних не покарали

22242
Фотокор УНІАН: За рік від побоїща на «Таврії» винних не покарали

За рік, що минув від зйомок подій на коньячному заводі «Таврія» у місті Нова Каховка, під час яких постраждав фотокор УНІАНу Віталій Данильченко, не було ані знайдено, ані покарано винуватців побоїща. Про це на прес-конференції в УНІАНі заявив сам Данильченко, а також його представник і правозахисник Олег Мартиненко і голова ГО «Репортери за свободу слова» Олег Сичов.

 

Кримінальну справу за позовом самого Данильченка у Новій Каховці порушили у вересні 2009 року за статтею 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».  проте, як писала ТК, на початку серпня фотограф програв суд першої інстанції, але подав апеляцію.

 

«Під час розгляду справи суддя не відреагував адекватно. Обвинувачення  виступало не надто активно, їх цікавило тільки те, чи був під час нападу при мені бейдж чи ні. Хоча я від початку заявляв, що бейджа не було, я мав лише посвідчення, і чоловік, який почав мене бити, мав би спочатку підійти і запитати, хто я», - розповідає про подробиці останнього судового засідання фотограф.

 

Щодо апеляції, то, за його словами, рішення у справі має  бути ухвалено після 9 вересня.

 

Нагадаємо, Данильченко отримав тілесні ушкодження у вересні 2009 року під час зйомок на коньячному заводі «Таврія» у Новій Каховці. Після цього він потрапив до лікарні з діагнозом струс мозку. Наслідком нападу стали рани на голові та численні гематоми в районі ділянки хребта. Фотокамера марки Nikon - у неробочому стані. За словами фотографа, після інциденту він нерідко скаржиться на головний біль. Через ускладнення фотограф протягом року двічі перебував у лікарні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22242
Читайте також
09.09.2009 09:52
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
29 381
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег Сычев
4978 дн. тому
Спасибо всем коллегам-журналистам кто не пришел! А не пришел никто! Пресс-конференция не состоялась! Вот так реально защищают друг друга коллеги журналисты. Ну конечно - ведь Виталия побил простой охранник завода, а не сотрудник УДО. Да и региональный фотокор УНИАН - это не "великий и ужасный Андрушко". ПОЗОР! Коллеги!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду