Богословська пропонує, щоб засідання Нацради транслювалися в прямому ефірі

4 Вересня 2010
30213
4 Вересня 2010
10:56

Богословська пропонує, щоб засідання Нацради транслювалися в прямому ефірі

30213
Богословська пропонує, щоб засідання Нацради транслювалися в прямому ефірі

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування законності розподілу телерадіочастот народний депутат Інна Богословська зазначила, що пропонуватиме змінити закон так, щоб усі засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення обов'язково проходили у відкритому режимі. Про це вона сказала в ефірі програмі «Шустер live»  на телеканалі «Україна» 3 вересня. «Країна не збідніє, нехай засідання транслюються в прямому ефірі хоча б пару перших років, щоби привчити людей до того, що не можна брати хабарі за незаконні видачі ліцензій і порушувати закон, у якому написано, що правомочною є Нацрада, в якій засідає шість, а не п'ять членів», - сказала Богословська.

 

На її думку, однією з найбільш популярних політтехнологій останнім часом в Україні стало називання комерційних інтересів тиском, обмеженням свободи слова чи політичними репресіями. «Яким може бути обмеження свободи слова на телеканалі ТВі, коли канал створювався його засновниками, до речі, вони обидва не українці, панами Гусинським та Кагаловським, як канал для кабельного та супутникового мовлення? І зненацька між першим і другим туром президентських виборів незаконним рішенням Нацради віддали частоти по всій Україні. У вас не складається враження, що це може бути політичним хабаром за лояльність каналу на другому турі виборів?» - сказала народний депутат.

 

Богословська проти того, щоби влада «наїжджала» на пресу, але попросила ЗМІ, які мають бізнес-інтереси, зрозуміти, що всі процеси на медіаринку стають прозорими. Вона закликала журналістів не продаватися. «Джинса, замовні статті - це стало, на превеликий жаль, традицією в українській пресі. Ваші колеги з "Детектор медіа" пишуть про це. Такого ніколи не було: кожну сторінку відкриваєш і розумієш, за це сплачено, за це сплачено, наїжджаєте на людей. У нас є медіа-експерити в "Телекритиці", які досліджують це багато років, які прямо пишуть, де є продажні журналісти і статті», - сказала Богословська.

 

Головний редактор ТВі Віталій Портніков у відповідь сказав, що для політиків це найпростіше - звинуватити журналістів у спекуляціях, щоб розв'язати собі руки. Він висловив упевненість, що тимчасова слідча комісія буде необ'єктивною, адже Інна Богословська є соратником голови СБУ і власника медіахолдингу Валерія Хорошковського, який судиться за частоти й у якого конфлікт інтересів. «Ми, чесні громадяни України, не допустимо, щоб цей конфлікт інтересів був і надалі. Ми хочемо побудувати нормальну країну, а для Льовочкіних і Хорошковських побудувати країну не дамо», - зауважив Портніков.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30213
Читайте також
26.08.2010 14:00
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
40 191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду