На московському Форумі національних кінематографій покажуть фільми Юрія Іллєнка

29 Серпня 2010
26239
29 Серпня 2010
11:33

На московському Форумі національних кінематографій покажуть фільми Юрія Іллєнка

26239
На московському Форумі національних кінематографій покажуть фільми Юрія Іллєнка

У Москві в рамках ХIV Форуму національних кінематографій пройде ретроспектива фільмів українського режисера Юрія Іллєнка, повідомляє інформаційне агентство УНІАН. Захід відбудеться з 28 серпня по 3 вересня в московському Будинку кіно.

 

Передбачається показ трьох картин Ю.Іллєнка: 28 вересня - «Білий птах з чорною ознакою», 30 серпня - «Колодязь для спраглих», 31 серпня - «Лебедине озеро. Зона».

 

Як повідомив УНІАН голова Конфедерації Спілок кінематографістів, режисер Рустам Ібрагімбеков, програму Форуму зверстано з 10 повнометражних ігрових картин, які представляють актуальний кінематограф Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Литви, Росії, Таджикистану, Узбекистану, України й Естонії.

 

«Практично відібрані кращі картини, зроблені на євразійському просторі останнім часом. Українське представництво сильне в ретроспективі фільмів Юрія Іллєнка. Україна - велика кінематографічна держава», - сказав пан Ібрагімбегов.

 

Загалом, до програми XIV Форуму національних кінематографій увійшли: «Очима привиду», Азербайджан, 2010 р., режисер Рустам Ібрагімбеков; «Вовки», Білорусь, 2009 р., режисер Олександр Колбишев; «Справжній полудень», Таджикистан, 2009 р., режисер Носир Саїдов; «Викрадач світла», Киргизстан, 2010 р., режисер Актан Арим Кубат (Абдикаликов); «Спокуса Святого Тоні», Естонія, режисер Вейко Иунпуу; «Вир», Литва, режисер Гітіс Лукшас; «Той, що заблукав», Казахстан, режисер Акан Сатаєв; «Постскриптум», («P.S.»), Узбекистан, режисер Елкін Туйчієв; «Бібінур», Росія, 2009 р., режисер Юрій Фетінг та «Голка. Ремікс», Казахстан, режисер Рашид Нугманов.

 

ХIV Форум національних кінематографій проводиться за підтримки Міждержавного фонду гуманітарної співпраці держав - учасниць СНД.

 

Юрій Іллєнко народився в 1936 році в Черкасах. Закінчив школу в Москві, навчався в Інституті кінематографії на операторському факультеті. У 1963 році був оператором фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Є режисером фільмів «Колодязь для спраглих», «Вечір напередодні Івана Купала», «Білий птах з чорною ознакою», «Мріяти і жити», «Молитва за гетьмана Мазепу» й багатьох інших. Помер 15 червня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду