Книгоблог

27 Серпня 2010
37145
27 Серпня 2010
16:18

Книгоблог

37145
Із кінця серпня на Першому Національному продовжить виходити в ефір програма «Книга.UA», щоправда, у дещо зміненому форматі.
Книгоблог

На початку літа, випустивши в ефір ювілейну - соту - програму, «Книга.UA», разом із Мариною Бондаренко пішли на канікули. А з осені «Книга.UA» повертається на екран, але з новим ведучим та оновленим форматом. Зміни в програмі стали наслідком масштабної корекції змістового наповнення каналу новим керівництвом.

 

Оновлена «Книга.UA», як зазначається на офіційному сайті Першого Національного, «розповідатиме про книжки не як про речі, що надруковані і лежать у крамницях, а про людей, ідеї та життєві ситуації, які є першопричиною виникнення змісту книжок». Видозмінений проект працюватиме за принципом електронного блогу, де абсолютно різні люди - письменники, журналісти, продавці книгарень - рекомендуватимуть зовсім різні книги.

 

- Програм такого формату ще не було на українському телебаченні, - переконує редактор творчого об'єднання публіцистичних програм НТКУ Сергій НЕРЕТІН. - Це буде щось на зразок інфотейменту, водночас пов'язане з мережею інтернет. Кожен випуск поєднуватиме розповідні сюжети про певну подію чи явище у жанрі «story», а поміж сюжетами будуть показані блоги відомих і не дуже відомих особистостей - письменників, публічних діячів, естрадних зірок. Автори блогів рекомендуватимуть глядачам книги, які або самі прочитали, або вважають вартими уваги.

 

Спектр книг буде доволі широкий - від Ларсена до Чарльза Буковські, від екзистенціальних книг до творів українських письменників. Можливо, буде представлена й дитяча книга. За словами Сергія Неретіна, українській книзі намагатимуться приділяти значну увагу. Вже є сюжети про письменницькі гонорари, про те, як створюється та поширюється в Україні аудіокнига.

 

У «Книги. UA» також буде новий ведучий. Спершу планувалося, що замість Марини Бондаренко програму вестиме український письменник Антон Фрідлянд. Але оскільки він раптово відмовився, «Книга. UA» виходитиме в ефір разом із літературним критиком та книжковим агентом Бориславом Березою.

 

Вікторія Скуба,  «День»

 

Фото - moskowbooks.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Скуба, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37145
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лілі
4974 дн. тому
Насправді програма жива і ведучий - оновлений суперовий, із блідої поганки книга ua пертворюється на продукт вартий уваги. Бажаю успіхів. Жаль невдаху Бондаренко, що так і не спромоглася зробити щось цікаве і захоплююче, а зависла у показі своєї персони (далекої від еталонів ТБ), хоча, кажуть порад вона не дослуховувалась, тому напоролась НА ТЕ, ЩО МАЄ, тобто НІЧОГО НЕМАЄ. і не буде мати
читач
4983 дн. тому
Дуже бліда копія колишньої програми Буксіті, а ведучий просто отвратний.
блогер
4984 дн. тому
Якщо куратор програми Неретін, то з "Книга.UA" буде толк. А про Бондаренко я б взагалі не згадував, її програма нагадувала нудний штамп.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду