«Новий погляд» на «Info-шок»

20 Серпня 2010
31173
20 Серпня 2010
11:40

«Новий погляд» на «Info-шок»

31173
Осіння документальна прем’єра «Нового каналу» змушує замислитися: чи розуміє ТБ, що таке соціальна відповідальність?
«Новий погляд» на «Info-шок»

З осені на «Новому каналі» стартує новий документальний проект. Це цикл фільмів під єдиною назвою «Новий погляд». Кожен наступний випуск програми акцентуватиме увагу на окремій темі. Канал планує показати фільми про найстрашніші місця України, сучасних монархів та їхнє життя, сурогатне материнство, запахи, а також про зомбі.

 

«Новий погляд» відрізнятиметься від вже знайомого проекту «Info-шок» поєднанням кіно та журналістики, оскільки ведучий і режисер проекту Дмитро Колчинський буде також учасником тематичних ситуацій, про які йтиметься у програмі. За словами Колчинського, також на глядача чекають більш жорсткі факти та серйозний наукоподібний підхід (що таке «науковий» зрозуміло, а от «наукоподібний». - Авт.). Але стиль програми, притаманний «Info-шокові», збережеться.

 

Особливо чекає на вихід нового проекту в ефір керівництво каналу. Як пише «Детектор медіа», головний продюсер «Нового» Оксана Панасівська, за її ж словами, найбільше чекає у новому сезоні на документалку: «Все більш-менш звичне, а от документальний проект на «Новому каналі» - це трохи інше». Крім того, Оксана Панасівська вважає, що канал нарешті «таким чином взявся виконувати соціальну функцію телебачення». Хоча документальні історичні фільми, програми про культуру та мистецтво, бесіди з талановитими українцями транслювалися на каналі й до початку цьогорічного осіннього сезону, проект «Зона ночі» виходить в ефір далеко за північ й не рекламується. А от поняття соціальної відповідальності наші телевізійники точно розуміють по-своєму, якщо стверджують, що фільми про зомбі - це соціально відповідальний продукт, а програми про кераміку Опішні та Косівщини, карпатські художні килими, історичні фільми показують тоді, коли їх зможе побачити хіба що дуже наполегливий у своїх уподобаннях глядач. До речі, новою програмою канал планує привернути увагу старшої за віком аудиторії. Тобто на дітей, які продовжують дивитися «Вороніних», «Татусевих доньок» і тому подібні проекти, соціальна відповідальність не поширюється.

 

Прем'єра проекту «Новий погляд» відбудеться на День незалежності. У цей день на глядачів чекає фільм «Новий погляд: вже не вмерла Україна». Творці фільму нагадають про події початку 90-х років, проаналізують наші досягнення та познайомлять усіх з однолітками незалежної України - проблемами та радощами нового покоління.

 

Надалі, з 2 вересня, «Новий погляд» виходитиме в ефір щочетверга о 22.15.

 

Вікторія Скуба, «День»

 

Фото - Костянтин Гришин

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Скуба, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду