МЗС рекомендує «Репортерам без кордонів» утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном

17 Серпня 2010
16994
17 Серпня 2010
17:04

МЗС рекомендує «Репортерам без кордонів» утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном

16994
МЗС рекомендує «Репортерам без кордонів» утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном

В Україні отримали попередні висновки міжнародної громадської організації «Репортери без кордонів» щодо ситуації зі свободою слова і зацікавлені в діалозі, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

 

Коментуючи інформацію ЗМІ, в якій представник «Репортерів без кордонів» розповідає про вплив рекомендацій організації на імідж України за кордоном, у департаменті інформаційної політики МЗС України агентству «Інтерфакс-Україна» зазначили: «Попередні висновки делегації міжнародної неурядової організації "Репортери без кордонів" "ми узяли до відома"».

 

У МЗС додали, що висновки українська сторона врахує під час проведення зустрічей в рамках наступного візиту представників організації до України.

 

«За об'єктивними причинами, місія не змогла отримати об'єктивної інформації з різних джерел, виходячи з їх короткого терміну перебування в Україні. Тому не можна однозначно стверджувати, що звіт включатиме збалансовані, об'єктивні оцінки з приводу ситуації зі свободою ЗМІ в Україні», - зазначили в МЗС.

 

Водночас, згідно з інформацією, українська сторона зацікавлена в діалозі з цієї неурядовою організацією. «Незалежні ЗМІ формують громадську позицію з багатьох гострих соціальних, політичних і гуманітарних питань. Така роль робить ЗМІ значною мірою соціально відповідальними», - наголошують у коментарі департаменту інформаційної політики.

 

У МЗС додали, що, безумовно, самі «Репортери без кордонів» можуть впливати на імідж держави. «Особливо, якщо вони досі плутають Раду Європи, де Україна вже 15 років є членом організації, з Європейським Союзом і підготовкою до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - наголошується в коментарі МЗС.

 

У зв'язку з цим у зовнішньополітичному відомстві країни рекомендують «Репортерам без кордонів» «утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном, оскільки іноді незнання проблематики європейської інтеграції, плутанина з повноваженнями Ради Європи і майбутнім головуванням України в Комітеті Міністрів Ради Європи (у травні - листопаді 2011 року), будуть мати небажаний, передусім іміджевий ефект для самих журналістів».

 

Як повідомляла ТК, раніше «Репортерів без кордонів» відвідали Україну для вивчення ситуації зі свободою слова в країні. ГО перебувала з офіційним візитом в Україні 19-21 липня, однак їй так і не вдалося зустрітися з представниками влади. Утім, «Репортери» сформували попередні рекомендації щодо подальших дій влади у сфері свободи слова. 23 серпня мають вийти більш конкретні рекомендації до влади за результатам візиту «Репортерів без кордонів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16994
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Hv
4972 дн. тому
Нечего на зеркало пенять, коли рожа крива...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду