Ювілейний «Телетріумф» пройде без телетрансляції

17 Серпня 2010
7768
17 Серпня 2010
14:37

Ювілейний «Телетріумф» пройде без телетрансляції

7768
Ювілейний «Телетріумф» пройде без телетрансляції

16 серпня на зборах Індустріального телевізійного комітету було ухвалене рішення не забезпечувати телевізійною версією десяту церемонію нагородження премією «Телетріумф». Про це ТК повідомила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко.

 

«10 вересня, як і було заплановано, буде церемонія. Не буде лише телевізійної версії», - наголосила вона.

 

Цього року транслювати «Телетріумф» попередньо зголосився канал СТБ. За словами Катерини Котенко, за традицією топ-3 телеканалів вирішують між собою, хто робить телеверсію. «Канал СТБ сам виявив бажання, що він готовий транслювати. Проводили конкурс відкритих пропозицій від продакшн-компаній. Дуже цікава була ідея в компанії Star Media, але бюджет був близько 2 млн гривень. Ці кошти не були заплановані, ринок зараз таких грошей не заробляє і витрачати їх на рівному місці було б неправильно і неефективно», - пояснила вона.

 

За словами Катерини Котенко, наявність телевізійної версії ставилася під сумнів від початку - через дорогу вартість: «Спонсорів ми не знайшли, плюс складна ситуація в країні накладає свій відбиток. Коли церемонію транслював "1+1", ми пробували частину квитків віддавати у відкритий продаж, але зрозуміли, що це не найкращий варіант».

 

«Зробити красиву телеверсію - це дорого. Канали на таку суму не "скидуються", канал-транслятор вкладатися самостійно, очевидно, теж не хоче. Тож так і вийшло», - прокоментувала ТК рішення відмовитися від телеверсії генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко.

 

Якою буде сама церемонія, вирішуватиме оргкомітет «Телетріумфу», куди входить, крім ІТК, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. «Ми зараз проводимо тендер серед івент-агенцій, тому в мене поки не має відповіді на те, якою вона буде», - уточнила Катерина Котенко. «Але статуетки робляться, дипломи виписуються, до 22 серпня триває голосування експертів», - запевнила вона.

 

Лист із рішенням зборів ІТК був надісланий членам асоціації. Його отримав, зокрема, і генеральний продюсер каналів М1 і М2 Валентин Коваль. За його словами, у листі повідомляється, що «урочисту церемонію не проводити, формат вручення нагород доопрацювати окремо», але причини не пояснюються. Під урочистою церемонією в листі малася на увазі телетрансляція, пояснила Катерина Котенко.

 

За словами Валентина Коваля ідея відійти від пафосного дійства в театрі чи концертному залі вже обговорювалася в ІТК. Про проведення «Телетріуфму» з меншим розмахом говорив і голова Нацради Володимир Манжосов на зустрічі з ІТК навесні. «Це буде корпоративний захід, просто він не буде таким масштабним, щоб робити телевізійну зйомку, придумувати якісь концертні номери тощо», - каже про формат десятої церемонії Валентин Коваль.

 

«Телетріумф»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7768
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ганьба!
4972 дн. тому
Як бабки грести за частоти, так вони можуть! Спонсори дають гроші під імена, а в ІТК та Нацраді - жодного ІМЕНІ. Країна безіменних говнюків! Продайте "Телетріумф" комусь з власників каналів (тільки не голові СБУ!) , хай ця премія буде іменною.
точка над і
4972 дн. тому
На самом деле так ИТК ставит оценку и нынешнему состоянию ТВ, и своей деятельности в том числе. Бабла жалко на все: и на качественные проекты, и на раскрутку лиц, и на нормальное профессиональное соревнование. И правда: кого транслировать? Победителей, о которых сторгуются руководители каналов? Вы список нынешних экспертов видели? Два хи-хи:))) А так, "тишком-нишком", за кулисами - глядишь, и не стыдно... Длительная агония Телетриумфа, похоже, близка к концу.
petja
4972 дн. тому
Навіщо тоді взагалі ця премія? Лише для телевізійників? Глядачеві теж цікаво бачити, який продукт із певної категорії був кращим... І не кожен про це зможе дізнатися з Інтернету...((
petja
4972 дн. тому
Та ну, так не цікаво(((( Жаль...
777
4972 дн. тому
Что транслировать? Какой Телетриумф в разруху? Пир во время чумы. Нацсовет совсем совесть пропил. Побоялись бы Бога
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду