Герман здивована, звідки ТВі знав зміст листа Валенси

16 Серпня 2010
17354
16 Серпня 2010
16:56

Герман здивована, звідки ТВі знав зміст листа Валенси

17354
Герман здивована, звідки ТВі знав зміст листа Валенси

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман уточнює, що лист екс-президента Польщі Леха Валенси до президента України Віктора Януковича з приводу занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова», посольству України у Варшаві передали тільки 16 серпня. У зв'язку із цим вона висловлює своє здивування тим, що сайт ТВі був ознайомлений зі змістом листа ще до його передачі. Про це йдеться в її заяві.

 

Як нагадує Ганна Герман, 14 серпня в засобах масової інформації, зокрема, на сайті ТВі, з'явилася інформація про лист, який екс-президент Польщі Лех Валенса написав президенту України Віктору Януковичу. За її словами, президент України виявив зацікавлення змістом листа, але самого послання «ніде не виявилося».

 

«Ми телефонували в Посольство України в Польщі, в посольство Польщі в Україні. Але там нічого не знали про лист Леха Валенси. Нарешті 16 серпня на наше прохання Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковський зателефонував у фонд Леха Валенси, і там йому сказали, що лише сьогодні, себто 16 серпня, о 16 годині такий лист був переданий посольству України в Варшаві», - уточнює вона.

 

У зв'язку із цим у Ганни Герман виникло питання: якщо 14 серпня лист Валенси ще нікому не надходив, ніхто його не читав, чому інформація про зміст цього листа з'явилася на сайті ТВі? «Що це - організована наспіх акція? Яка її мета? І чи сам легендарний лідер "Солідарності" достеменно знайомий з суттю справи?», - цікавиться пані Герман.

 

Як писала ТК, 14 серпня прес-служба ТВі з посиланням на інформагентство Agence France-Presse (AFP) повідомила про те, що екс-президент Польщі Лех Валенса передав лист президенту Віктору Януковичу через посольство України в Варшаві. У листі він висловив своє занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні». Зокрема, Валенса був «стурбований повідомленнями, що надходять з України, про те що два телеканали - 5 канал і ТВі - позбавляють ліцензій», повідомив Пьотр Гулчинський, голова Інституту Леха Валенси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17354
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4999 дн. тому
Откуда Лех Валенса знает о проблемах тв-5 и TBi ??? Он что,почетный президент каналов??? И козлу ясно ,что Княжинский и К. составили эту писульку передали ЛЯПА по времени..в посольство,а там произошла -ЛЯПА. Такие бумажки для "Репортеры без границ" составляла Слюсар., Это принцип работы наших СМИ--показать как их тут обижают,а потом просят дядю(тетю) помогите. Пора бы и вырасти с коротеньких штанишек и стать САМОДОТАТОЧНЫМИ,имеющими свое самолюбие ЖУРНАЛЮГАМИ.
Олександр
4999 дн. тому
Це називається бюрократія. Про наявність та зміст листа скоріш за все повідомила прес-служба відправника в день його появи, що відразу підхопила інша преса. А лист в посольство передавався через бюрократичну систему, а це час. Невже шановна Ганна Герман не розуміє таких речей?
купчинский
4999 дн. тому
Она в пятницу не читала Франс Прес
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду