Гендиректором Черкаської ОДТРК «Рось» без конкурсу став Юрій Уздемір

16 Серпня 2010
19937
16 Серпня 2010
14:50

Гендиректором Черкаської ОДТРК «Рось» без конкурсу став Юрій Уздемір

19937
Гендиректором Черкаської ОДТРК «Рось» без конкурсу став Юрій Уздемір

Новим генеральним директором Черкаської ОДТРК «Рось» став Юрій Уздемір. Цю інформацію інтернет-видання «Прочерк» «Детектор медіа» підтвердив перший заступник голови Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович.

 

На телеканалі «Рось», як пише видання, новий керівник розмістився в кабінеті і розпочав знайомство з колективом. А завтра, 17 серпня, має відбутися його офіційне представлення.

 

«Поки що новий керівник "Росі" буде мати посаду виконуючого обов'язки гендиректора, оскільки повинна пройти процедура конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора, що триває 72 дні», - зазначила «Прочерку» начальник головного управління з питань внутрішньої політики Черкаської облдержадміністрації Валентина Гуляницька.

 

Однак Олександр Курдінович у коментарі ТК наголосив, що Юрій Уздемір уже остаточно призначений не в. о., а  гендиректором. За його словами, нещодавно була прийнята постанова Кабінету Міністрів (№ 622 від 12 липня 2010 року), яка надає міністерствам та іншим органам, що управляють державними об'єктами, право вирішувати, чи проводити конкурсний відбір керівників державних підприємств, чи призначати їх без конкурсу. І з огляду на неї голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк призначив Юрія Уздеміра генеральним директором Черкаської ОДТРК «Рось» без конкурсу.

 

Раніше Юрій Уздемір співпрацював з інформаційним агентством «Інтерфакс-Україна», а згодом, за словами керівника агентства Олександра Мартиненка, перейшов до Партії регіонів.

 

Тим часом колишній гендиректор ОДТРК Михайло Калініченко подав позов до суду і сподівається на поновленні на своїй посаді. На його захист стала Національна спілка журналістів України, яка занепокоєна утисками журналістів з боку влади на Черкащині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19937
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду