«Мега» занадто омолодив аудиторію і тепер хоче зробити її на 5 років старшою

12 Серпня 2010
6674
12 Серпня 2010
10:44

«Мега» занадто омолодив аудиторію і тепер хоче зробити її на 5 років старшою

6674
«Мега» занадто омолодив аудиторію і тепер хоче зробити її на 5 років старшою

У результаті ребрендингу аудиторія каналу «Мега» омолодилася значно більше, ніж передбачалося, а тому наразі керівництво каналу вирішило переорієнтуватися на старшого глядача. Про це повідомила газеті «Коммерсанть» Олена Дурманова, керівник служби досліджень і комунікацій групи «Інтер».

 

«Мега» зараз знаходиться в процесі зміни концепції. Навесні на каналі, який називався тоді «Мегаспортом», були звільнені всі працівники, а він сам перетворився із спортивного в спортивно-розважальний. Ядро аудиторії «Мегаспорту» становили люди старше 55 років. Але в процесі змін аудиторія омолодилася більше, ніж планувалося. «Наразі ядро аудиторії каналу - чоловіки у віці 12-25 років, ми плануємо зробити його на п'ять років старше», - говорить пані Дурманова.

 

Як вже повідомляла ТК, новим директором каналу «Мега» призначений Костянтин Стрюков, який раніше очолював канал «MTV-Україна». Пан Стрюков обійме посаду у вересні цього року.

 

За словами Костянтина Стрюкова, через рік «Мега» повинен увійти в топ-10 каналів серед цільової аудиторії у віці 18-45 років. «Це буде іронічний, стильний канал для людей з почуттям гумору і хорошим достатком», - зазначив пан Стюков.

 

«Після того, як я очолив "MTV-Україна", частка каналу виросла в три рази. Зараз переді мною стоїть завдання наростити її удвічі», - говорить Костянтин Стюков. До цих пір показники каналу знизилися - за даними GfK Ukraine, частка «Мега» у квітні, відразу після ребрендингу, стала 1% (аудиторія - люди у віці 18-45 років, які проживають у містах з населенням більше 50 тис. чоловік), а в липні - всього 0,69%.

 

Нагадаємо, минулого року група «Інтер» розпочала ребрендинг каналу «Мегаспорт». Його метою було залучення «більш молодого глядача та жінок». Тоді ж канал очолив Олександр Кравцов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6674
Читайте також
12.08.2010 10:40
Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
11 725
14.04.2010 08:53
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
18 271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду