Приборкання комплексу та бруду

30 Липня 2010
34474
30 Липня 2010
14:55

Приборкання комплексу та бруду

34474
Усе — на жіночі плечі
Приборкання комплексу та бруду

Восени телеканали «Україна» та «1+1» покажуть реаліті не просто для жінок. Учасницями перевтілень у нових форматних проектах «Оголена красуня» та «Від пацанки - до панянки» будуть винятково представниці прекрасної половини.


Не 90-60-90

 

ТРК «Україна», керівник якої Вальдемар Дзикі ще минулого року розповідав про плани створення окремого жіночого каналу, в новому сезоні покаже «Оголену красуню» - адаптацію міжнародного формату How to look good naked (RDF Rights). До участі у новому проекті канал запрошує жінок від 25 до 50, параметри яких не 90-60-90, і найголовніше - незадоволених своїми розмірами та формами або образом загалом. «Наші героїні повинні мати особливі історії стосунків із власним тілом. У кожної має бути комплекс відносно певної його частини - грудей, стегон, ніг чи чогось іншого, - розповідає «УМ» провідний продюсер проекту Оксана Тараненко. - Є багато жінок, які бояться бути жінками: хтось не носить спідниці, бо має варикоз; інша не ходить на пляж через криві ноги; третя не носить прикрас - тому що мама колись сказала підлітку, що «начіпляла» буси і сережки: «Ти схожа на циганку». Усі ті, хто має подібні історії, можуть претендувати на участь у нашому новому проекті». Закономірно, що закомплексовані представниці прекрасної половини не біжать наввипередки, щоб їх показали по телевізору: за перший тиждень кастингу заявок надійшло небагато.

 

Готуючи нове жіноче реаліті, творча група обрала «трьох китів»: пробує поєднати версії формату, зроблені у Великобританії, США та Канаді. «У британській версії ведучий - це професійний стиліст, в американській - «подружка», у канадській - просто presenter, - пояснює Оксана Тараненко. - У нашому проекті ведучий виконуватиме всі функції відразу: і шоумена, і стиліста, і експерта, і психолога». Саме безальтернативного ведучого - за словами провідного продюсера, «єдиного і неповторного, на якому все тримається», - вважають головною «родзинкою» «Оголеної красуні». Загалом програми форматного проекту намагатимуться зробити емоційнішими у порівнянні з тими, що виходили в інших країнах. Перетворення закомплексованої жінки у самодостатню відбуватиметься без застосування дієт і скальпеля, з допомогою «комплексу вправ», що піднімають самооцінку, та приємних сюрпризів для героїнь.


Панянка має знати українську

 

Натхнені успіхами соціально-психологічного реаліті «Міняю жінку» (за форматом Wife Swap), у якому, як не крути, а все обертається навколо і за правилами берегині сімейного вогнища, «Плюси» взялися за адаптацію до українських реалій формату From Ladette to Lady - «Від пацанки - до панянки». Британці вперше побачили цей формат 5 років тому, відтоді оригінальну версію проекту українці мали змогу трохи подивитися на державному каналі часів Віталія Докаленка. (Утім тогочасні плани Першого Національного знімати адаптовану версію лишилися лише планами). Зараз оригінал - у сітці «Сіті».

 

Оскільки пацанки - народ розкутий, претенденток стати однією з десяти учасниць цього проекту не бракує, до того ж на кону - 200 тисяч гривень або навчання у Європі. За словами продюсера Оксани Кучерової, охочих - сотні. Однак Оксана зауважує: «Цей проект - не шоу талантів, це випробування. Тут буде брудно, брутально, невиховано - тож учасниці повинні бути достатньо сміливими, щоб про це говорити на всю країну. І не боятись відкрити свої негативні сторони. Наш проект соціально-психологічний. Тому, обираючи учасниць, ми надаємо перевагу тим, кому реально потрібна допомога. Це можуть бути ті, хто опинився на дні, - наприклад жінка з 10-річним наркоманським стажем чи безтурботна представниця «золотої» молоді, що втомилася від вседозволеності».

 

Відмінність «плюсівського» варіанта телепроекту від британського вмотивована відмінністю соціальних проблем в Україні й на Туманному Альбіоні. Там, в основному, головний біль у жінок віком від 18 до 30 - від алкоголізму та вештання нічними клубами, у нас - «понтова неосвіченість» та виживання за будь-яку ціну.

 

За словами Оксани Кучерової, яка продюсувала і продюсує «Міняю жінку» і зараз працює над ще одним реаліті «Без мандата», у проекті «Від пацанки - до панянки», порівняно з оригінальним форматом, буде більша кількість уроків естетичного виховання та перевиховання. «У заміському будинку палацового типу (звичайно, не йоркширське графство, як у британців, але це так само один із дійових персонажів шоу) пацанок навчатимуть, зокрема, танцям-пластиці-ході, живопису, кулінарії cordon blu, флористиці, етиці-естетиці, верховій їзді і навіть правилам дипломатичного протоколу, а ще - українській та фрацузькій мовам», - розповідає Оксана.

 

Заплановано показ 11 епізодів проекту. У першому учасниць представлять у всій «пацанській» красі. Дев'ять наступних - це дев'ять тижнів навчання у строгій уніформі для уроків та трохи іншій - для позакласного життя. Після своєрідних тестувань у кінці кожного тижня (походу в театр чи прийому гостей) одна з учасниць залишатиме шоу. Заключний епізод - випускний бал і хепі-енд найкращої учениці. До речі, у реаліті «Від пацанки - до панянки» і спільний із «Міняю жінку» головний режисер - Яна Федосенко. Тому за стилем молодих телевізійниць, роботу яких уже бачив глядач, можна у загальних рисах уявляти майбутній результат.

 

Валентина Самченко, газета «Україна молода»

 

Фото - «Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Самченко, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду