Головного редактора «Вісника Кременчука» не звільнили – обмежилися доганою

28 Липня 2010
11907
28 Липня 2010
10:21

Головного редактора «Вісника Кременчука» не звільнили – обмежилися доганою

11907
Головного редактора «Вісника Кременчука» не звільнили – обмежилися доганою

Рішення про звільнення Юлії Билини, головного редактора комунальної газети «Вісник Кременчука», на сесію міськради не виносилося. Про це повідомили у прес-службі Кременчуцької міської ради. За словами пані Билини, обмежилися рішенням виконкому - винесенням догани.

 

Нагадаємо, редактора «Вісника Кременчука» могли звільнити за опублікування анекдоту, який містив нецензурні висловлювання. Як пояснювала Юлія Билина, ситуація з анекдотом була лише приводом для звільнення, а причину головний редактор пов'язувала зі зміною політичної ситуації та майбутніми виборами.

 

«Мені вирішили винести догану. Я згодна з таким рішенням. Міський голова не виносив це на сесію, хоча він пояснив усі причини, передісторію, підкреслив, що не було ніякого політичного тиску, що причина його ініціативи пов'язана виключно з цією помилкою», - говорить Юлія Билина. Окрім догани, сесія ніяких юридичних рішень не приймала.

 

Як повідомляє головний редактор «Вісника Кременчука», на сесії 27 липня по даному питанню виступав депутат міської ради від фракції БЮТ - Андрій Погрібний: «Я була здивована його реакцією на моє інтерв'ю «Детектор медіа. Він всіляко підкреслив, що ніякого політичного тиску з боку Партії регіонів на газету не чинили», - говорить Юлія Билина.

 

Головний редактор повідомила, що депутат Погрібний вимагав розслідування інциденту, а також її відставки: «Перебуваючи на роботі в Києві, абсолютно не спілкуючись не з підлеглими, не з журналістами, ні зі мною особисто, він зробив висновок, що не було ніякого тиску».

 

Пані Билина зазначає, що Андрій Погрібний «постійно ініціював перевірки і мав претензії до роботи редакції, і ці претензії завжди виникали напередодні виборів, були в нього також ініціативи поєднати телекомпанію з газетою, створити холдинг, тобто він методично домагався моєї відставки».

 

У прес-службі підтверджують, що сесія міськради підтримала запит Андрія Погрібного: «Депутатський запит розглянуть, і буде якась відповідь. Є відповідний термін, у який повинні розглянути, можливо, його буде винесено на наступну сесію, можливо, ні», - повідомляють у прес-службі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11907
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду