«Репортери без кордонів» займуться справою житомирської журналістки «Газети по-українськи»

22 Липня 2010
32982
22 Липня 2010
18:43

«Репортери без кордонів» займуться справою житомирської журналістки «Газети по-українськи»

32982
«Репортери без кордонів» займуться справою житомирської журналістки «Газети по-українськи»

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» офіційно прийняла до розгляду звернення Житомирського комітету захисту України щодо переслідування житомирської журналістки Олени Галагузи. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода» з посиланням на слова представниці «Репортерів без кордонів» в Україні Оксани Романюк.

 

Як повідомляє ВО «Свобода», Корольовський районний суд міста Житомира розпочав слухання справи за позовом народного депутата Олега Черпіцького до «Газети по-українськи», який позивається до видання через публікацію статті про його бійку із журналістом. Черпіцький вбачає у журналістському матеріалі образу власної честі та гідності та вимагає стягнути з видання 170 тис. гривень або ж взагалі позбавити його реєстрації.

 

Перше судове засідання відбудеться 6 серпня 2010 року.

 

Адвокат Олени Галагузи Сидір Кізін звернувся до редакції ТК з проханням підтримати журналістку і видання в цій судовій справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32982
Читайте також
06.09.2010 12:18
Жан-Франсуа Жульяр та Ельза Відаль, «Репортери без кордонів»
45 445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду