ТСК щодо розслідування порушень при розподілі телерадіочастот просить ЗМІ скаржитися на Нацраду

13 Липня 2010
17384
13 Липня 2010
16:27

ТСК щодо розслідування порушень при розподілі телерадіочастот просить ЗМІ скаржитися на Нацраду

17384
ТСК щодо розслідування порушень при розподілі телерадіочастот просить ЗМІ скаржитися на Нацраду

13 липня відбулося перше організаційне засідання ТСК з питань розслідування розподілу частот Національною радою з питань телебачення і радіомовлення протягом 2005-2010 років, яку очолила Інна Богословська.

 

Оскільки «НУ-НС» та БЮТ не запропонували своїх членів до ТСК, до неї ввійшли всього 6 народних депутатів: Інна Богословська (позафракційна), Олександр Голуб (фракція КПУ), Юрій Литвин (фракція «Блок Литвина»), Григорій Смітюх, Ігор Шкіря, Юрій Мороко (фракція Партії регіонів). На засіданні були присутні всі члени, крім Юрія Мороко. Секретарем ТСК обрано Григорія Смітюха.

 

«Ми визначилися, що зробимо запити до засобів масової інформації з проханням надати інформацію щодо порушень, з їх точки зору, закону під час видачі ліцензій Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення з 2005-го по 2010-й рік. Звернення буде опубліковано в ЗМІ. Також ми затвердили план роботи, згідно з яким зробимо запити і 2 вересня зберемося, проаналізуємо всю інформацію, яку отримаємо за півтора місяці, визначимося, кого треба викликати на засідання. Потім підготуємо попередній звіт, який буде у вересні у Верховній Раді, й працюватимемо далі», - зазначила голова ТСК Інна Богословська.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада також створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, яку очолила Ірина Геращенко (фракція «НУ-НС»). Члени ТСК з питань цензури вирішили направити чотири депутатські запити до Генпрокуратури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду