Скаргу «Беркуту» щодо інциденту з журналістом Нового каналу суд розгляне 12 липня

9 Липня 2010
18254
9 Липня 2010
15:04

Скаргу «Беркуту» щодо інциденту з журналістом Нового каналу суд розгляне 12 липня

18254
Скаргу «Беркуту» щодо інциденту з журналістом Нового каналу суд розгляне 12 липня

12 липня  Шевченківський суд має  розглянути скаргу «Беркуту», подану у відповідь на порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній журналістській діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Про це ТК повідомив сам журналіст.

 

За словами Сергія, на сьогоднішньому засіданні суд прийняв скаргу «Беркуту» до розгляду.

 

«Їх скарга полягає в необґрунтованості порушення кримінальної справи. Натомість я вважаю, що її порушення виправдано», - зазначив він.

 

Під час засідання суд має або відхилити скаргу, або підтримати її.

 

Як вже повідомляла ТК, нещодавно у Шевченківському суді була порушена нова кримінальна справа вже не за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста, а проти конкретних осіб співробітників «Беркуту» за статтями 171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності) та 365 (перевищення службових повноважень). Після цього юридичний відділ загону «Беркут» підготував нову скаргу, в якій на відміну від попередньої, вже не було  прохань відкрити провадження проти Сергія Кутракова. Нагадаємо, у першій скарзі командир загону «Беркут» Володимир Александров просив відкрити справу проти журналіста за п'ятьма статтями. Однак згодом речник київської міліції Володимир Поліщук повідомив, що ця скарга не є офіційною позицією київської міліції.

 

Нагадаємо, 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН - УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18254
Читайте також
07.07.2010 12:00
Сергій Лещенко, «Українська правда»
34 706
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 673
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 656
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гость
5032 дн. тому
А во сколько и у какого судьи будет заседание?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду