Італійські журналісти страйкують

9 Липня 2010
16624
9 Липня 2010
13:18

Італійські журналісти страйкують

16624
Італійські журналісти страйкують

Журналісти Італії проводять по всій країні страйк. Через страйки сьогодні не вийде більшість загальнонаціональних газет. В ефірі також не буде телевізійних і радіоновин, повідомляє «Радио Свобода».

 

Причина страйку - розгляд у парламенті законопроекту, що забороняє публікацію матеріалів слідства, отриманих у результаті прослуховування телефонних  розмов.

 

За порушення цих правил журналістам загрожує тюремне ув'язнення, а засобам масової інформації, у яких вони працюють, - штраф до 300 тисяч євро. Ініціатором законопроекту, якого багато ЗМІ називають «законом-кляпом», виступив уряд Сільвіо Берлусконі.

 

Національна федерація італійського друку виступила проти цього законопроекту, а деякі її члени звинуватили прем'єр-міністра у спробі обмежити свободу слова.

 

До страйку, окрім журналістів, мають намір також приєднатися залізничники і співробітники підприємств міського транспорту.

 

Тим не менше, уряд Сільвіо Берлусконі сподівається, що закон буде прийнятий до серпня, коли парламент піде на літній спочинок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16624
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эдуард
5035 дн. тому
Вот посмотрите как люди действительно борются за свои права! У нас при всех громких заявлениях о борьбе даже невозможно представить невыхода газет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду