МВС: Скарга «беркутівця» на журналіста Нового каналу не є офіційною позицією міліції

7 Липня 2010
21986
7 Липня 2010
16:46

МВС: Скарга «беркутівця» на журналіста Нового каналу не є офіційною позицією міліції

21986
МВС: Скарга «беркутівця» на журналіста Нового каналу не є офіційною позицією міліції

Скарга командиру полку «Беркут» Володимира Александрова з проханням порушити кримінальну справу проти журналіста Нового каналу Сергія Кутракова за п'ятьма статтями  не є позицією київської міліції і навіть самого пана Александрова. Про це ТК повідомив керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук.

 

За його словами, цю скаргу складав юрист, який супроводжував цю справу. «І на його думку, якщо  не має провини працівників міліції, тоді є провина журналіста. Ці юридичні питання не узгоджувались з керівництвом  київської міліції і навіть не висловлюють позицію самого Александрова», - сказав пан Поліщук.

 

Нагадаємо, у цій скарзі командир «Беркуту» просив порушити кримінальну справу проти Сергія Кутракова за хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину; завідомо неправдиве свідчення.

 

Як вже повідомляла ТК, скарга пана Александрова втратила юридичну силу через нову постанову про порушення кримінальної справи. Якщо раніше справа була порушена за  фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста, то тепер у суді розглядатиметься справа проти двох співробітників «Беркуту» за статтями 171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності) та 365 (перевищення службових повноважень). Після цього юридичний відділ загону «Беркут» підготував нову скаргу, в якій вже не було  прохань відкрити провадження проти Сергія Кутракова.

 

Ця скарга сьогодні мала розглядатись у Шевченківському суді, однак, за словами Володимира Поліщука, її розгляд перенесений на 8 липня.

 

Нагадаємо, 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій приватної охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21986
Читайте також
07.07.2010 12:00
Сергій Лещенко, «Українська правда»
34 698
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 659
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 612
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб to Игорь
5011 дн. тому
Ви, безумовно, висловлюєте тези, які нема потреби оспорювати з трьох причин: вони загалом вірні; вони доладно сформульовані; вони дуже загальні. Мені здається, що Ви не з тими людьми взялися обговорювати "азы вашей (чиєї саме?) профессии". Терезіні - явно не "журналюга", а якийсь, наприклад, адвокат чи "рішала" питань по судах (нік і характерний стиль письма лише підтверджують моє припущення). Тому він і знає "кого треба", і пресові ксиви для вимахування ними перед рилами ППСників-мародерів йому на хер не потрібні. Ментам його і так легше відпустити, ніж з ним зв'язуватися. Я теж, повірте, не чужий юриспруденції і різним цікавим людям, що навколо неї обертаються, що і дозволяє мені більш-менш по-людськи жити навіть у нашому кінченому суспільстві. А от трохи менш хитровидрючених шкода. Мій знайомий 5 (п'ять!) днів парився по ментурах - йому намагалися поклеїти крадіжку у квартирі, в якій він просто циклював підлогу. А потім ще й висяк додати - ще пару нерозкритих "хат". Добре, що він хоч мене видзвонив - приїхав та забрав його. Ще й вибачалися, козли в погонах. Але то все лірика. Схий залишок: найбільш правий не я, не Ви і навіть не Терезіні, а Коваль. Коротко і по суті. Без мотиваційної частини та іншої фанаберії.
Игорь
5011 дн. тому
Правдорубу. Обстрел эпицентра лавины - это хорошо. Но всегда во все вр6емена журналисты не брали с собой даже стрелкового вооружения, чтобы не становится участниками конфликта, выступая на одной из сторон. Не говоря уж о тяжелой артиллерии (как предлагаете вы). Если это конечно журналисты. А не люди, стремящиеся создать, разжечь и подать в выгодном для себя свете любой конфликт. Мысли ясна ? Или будем продолжать обсуждать азы вашей профессии ?...
Правдоруб to Игорь
5012 дн. тому
Шановний, якщо Ви про історію від Терезіні, то в нього ясно написано: методика боротьби з нахабними "правоохоронцями" проста, але доступна не всім смертним. Просто треба знати кого треба (з тих, чиє прізвище для ментів означає можливість настання проблем) плюс юридично грамотно і вневнено з ментами шпрехати. Притому у нашій совковій країні другий момент є супровідним, а перший - базовим. Про камлання прогнозом на лавину не йдеться. Тут мова, якщо хочете, - про артобстріл епіцентру тієї лавини. Сподіваюся, це не надто складно? :)
Игорь
5012 дн. тому
Если на Вас, господа "журналисты" летит с горы снежная лавина, вы ей тоже будете читать прогноз погоды о том, что её здесь быть не должно, а также выдержки из конституции о праве человека на жизнь ? Если так, то мне вас жаль... Ибо неоправданно быстро закончите жизнь свою, будущие лауреаты премии Дарвина. Мысль ясна, я надеюсь ? И изложена с максимальной степенью доступности для вас ?
Терезіні
5012 дн. тому
Не так давно процитував наряду "Беркута" з обличчями, не спотвореними інтелектом, статтю з Кодексу про адмінправопорушення і ще одного закону. У відповідь почув (цитую): "Слиш, ти шо, сільна умний? Може, тібя атпіздіть?". Добре хоч пара названих прізвищ та ще посилання на їхні довбані статути (дисициплінарний та патрульно-постової служби) і Положення про загін міліції особливого призначення "Беркут" врятували мене від тієї світлої перспективи:)
Коваль
5012 дн. тому
Зажертих і тупих хамів з "Беркута" - на нари! На загальну зону. Може, хоч там їх навчать, як з нормальними людьми поводитися і коли можна руки розпускати, а коли й не варто..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду