Нацрада проведе інвентаризацію передавачів, щоб перевірити статус загальнонаціональних мовників

7 Липня 2010
27841
7 Липня 2010
15:57

Нацрада проведе інвентаризацію передавачів, щоб перевірити статус загальнонаціональних мовників

27841
Нацрада проведе інвентаризацію передавачів, щоб перевірити статус загальнонаціональних мовників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 липня вирішила перевірити загальнонаціональних мовників на предмет їхньої відповідності статусу загальнонаціональних. Як пояснили члени Національної ради, по суті вони проведуть інвентаризацію передавачів.

 

За словами першого заступника голови Національної ради Оксани Головатенко, 2 липня відбулася зустріч представників Нацради і Концерну РРТ, на якій обговорювали, зокрема, існування потужностей, які давно не експлуатуються. «Це стосується НТКУ, "Інтера", "1+1". Тому ми вирішили створити комісію (з Концерном РРТ), провести інвентаризацію передавачів і розібратися в цьому питанні», - пояснила вона на брифінгу.

 

Вона підкреслила, що перевірка нічим не загрожує мовникам. «Буде лише системна перевірка, яка фактично зареєструє місцезнаходження передавачів там, де вони знаходяться насправді», - уточнила вона.

 

Член Національної ради Оксана Єлманова додала, що статус загальнонаціональних каналів, передбачає, зокрема певні територіальні обсяги. Нацрада проведе інвентаризацію передавачів для того, щоб підтвердити або спростувати, чи має телеканал ці обсяги.

 

«Ми неодноразово стикалися із ситуаціями, коли не працювали передавачі загальнонаціональних каналів "Інтер", "1+1", НТКУ або коли відбувалося мовлення на частотах, які не були прописані в ліцензії. Це питання давнє, років п'ять уже тягнеться. Треба приступати до його впорядкування», - наголосив на засіданні голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Нагадаємо, два роки тому Нацрада домовлялася з УДЦР та НКРЗ про аудит передавачів загальнонаціональних мереж.  Телекомпанії, які не мали дозволів на експлуатацію передавачів, мали протягом трьох місяців подати відповідні звернення до зв'язківців.

 

На засіданні 2 липня Нацрада на прохання «1+1», який хоче отримати такі дозволи, звернулася до УДЦР по висновки про електромагнітну сумісність передавачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27841
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
КРРТ
5034 дн. тому
Молодец Нацсовет. Закон превыше всего. Висновки ЕМС заказывает и получает Нацсовет и выдает заверенные копии победителям конкурса вместе с лицензией. Дозволы получают ТРК, как и предусмотрено законом "Про РЧР".
Радист
5034 дн. тому
Не все передатчики находятся на сооружениях КРРТ. Есть еще опоры "Укртелекома" и "частные" телецентры, например, в Житомире. Плюс куча т.наз. "партнеров" (а попросту - ретрансляторов сетевых каналов). Их-то как пересчитать? Дохлая затея...
//
5034 дн. тому
Проверить реальную мощность метровых передатчиков не мешало бы, но предлог - явно дурацкий: ни Ут-1, ни плюсы и ни Интер не перестанут быть общенациональными каналами. А вот если обнаружатся нелицензированные передатчики в ДМВ-диапазоне - сработает ли норма об уголовной ответственности?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду