«Беркут» подав нову скаргу до суду щодо журналіста Нового каналу

5 Липня 2010
15903
5 Липня 2010
17:42

«Беркут» подав нову скаргу до суду щодо журналіста Нового каналу

15903
«Беркут» подав нову скаргу до суду щодо журналіста Нового каналу

Скарга командира полку «Беркут» Володимира Александрова з проханням порушити кримінальну справу проти журналіста Нового каналу Сергія Кутракова втратила юридичну силу. Про це ТК повідомив Керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук.

 

 За його словами, після інциденту в «Українському домі» у Шевченківському суді було порушено кримінальну справу за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста Сергія Кутракова. Як вже повідомляла ТК, саме у відповідь на це порушення пан Александров подав свою скаргу, де просив відкрити справу проти журналіста за п'ятьма статтями: хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину; завідомо неправдиве свідчення.

 

Однак згодом, як повідомив ТК пан Поліщук,  замість неї була порушена  нова кримінальна справа вже проти  конкретних осіб -  двох співробітників «Беркуту» за статтями 171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності) та за 365 (перевищення службових повноважень). Тому попередня справа, а відтак, і скарга на її порушення, втратили юридичну силу.

 

Відтак тепер юридичний відділ загону «Беркут» підготував нову скаргу. За словами Володимира Поліщука, у ній вже немає прохання відкрити провадження проти журналіста.

 

«У скарзі просять прийняти її до провадження  і скасувати постанову слідчого. У цій скарзі якихось прохань про порушення справи щодо журналіста немає. Юридична служба «Беркуту» вважає, що співробітники загону чесно виконували свої обов'язки, бо їм сказали не допустити порушень громадського порядку. І тут якраз сталась історія з журналістом. Тут є дві різні думки: журналіста і працівників міліції. Тепер і суд, і прокуратура мають розібратись», - сказав він.

 

Цю скаргу Шевченківський суд розглядатиме 7 липня.

 

Нагадаємо, 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент телеканалу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій приватної охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15903
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ветеран НКВД
5036 дн. тому
Грудью встанем на защиту наших детей - благородных витязей "БЕРКУТА"! Спасем рыцарей чести от поругания подлыми журналюгами! Слава "Беркуту", с кровью предателей и прочих вшивых интеллигентов на руках!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду