«Беркут» заявив у суд, що це не вони перешкоджали журналістам Нового каналу, а журналісти – їм

2 Липня 2010
22117
2 Липня 2010
18:37

«Беркут» заявив у суд, що це не вони перешкоджали журналістам Нового каналу, а журналісти – їм

22117
«Беркут» заявив у суд, що це не вони перешкоджали журналістам Нового каналу, а журналісти – їм

Командир полку «Беркут» Володимир Александров просить порушити кримінальну справу стосовно журналіста «Нового каналу» Сергія Кутракова за п'ятьма статтями Кримінального кодексу. Зокрема, за хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину; завідомо неправдиве свідчення. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив сам Кутраков.

 

«Має місце умисне перешкоджання працівникам міліції при виконанні ними службових обов'язків, хуліганство та завідомо неправдиве повідомлення про злочин і спроба порушення закону про державну таємницю з метою дискредитації органів МВС у суспільстві та знищення поваги до правоохоронних органів», - йдеться у документі, який наводить у своїй публікації «Українська правда».

 

Згідно з повідомленням УП,  у скарзі Александрова до Шевченківського райсуду міста Києва командир полку «Беркут» просить суд скасувати постанову про порушення прокуратурою кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста Кутракова. Тоді прокуратура встановила, що 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент телеканалу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН УПА».

 

Нагадаємо, коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій приватної охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

У коментарях ТК кореспондент Нового каналу Сергій Кутраков назвав наміри командира полку «повною нісенітницею». «За кожною статтею звинувачення я готовий навести обґрунтоване спростування. Видно, що пан Александров вирішив скористатися правилом "Кращий спосіб захисту - напад"», - сказав журналіст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22117
Читайте також
07.07.2010 12:00
Сергій Лещенко, «Українська правда»
34 698
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5015 дн. тому
Пилип з конопель, воду льёте ни о чём. А иронизировать и хамить не надо.
Пилип з конопель
5016 дн. тому
Уписяться от смеха можно, товарищ "Знающий"(а от скромности - обрыдаться)))! Ваша фраза "В Германии аналог Беркута Кутракова разорвал бы давно" - неподражаемый образец мышления представителя советской спецслужбы, которая с гражданами не церемонится: разорвать, избить, повязать... Что в принципе невозможно в Европейских службах безопасности, где не дать журналисту выполнять свою обязанность - это получить волчий билет в профессии. Я уж не говорю, о том, что отряды типа Беркута там на открытие выставок отродясь не ездили. -- Что, опять легкая интернет-кавалерия особистов идеологически правильно метит территорию свободомыслия? Давно не виделись! Когда-то давно про ваш умственный уровень сказал блестящий русский пародист Александр Иванов: Смеются Женева и Канны, От смеха Афины в слезах: – Мадам, вам действительно рано, Сидите в своих Вологдах…"
Знающий
5018 дн. тому
В Германии аналог Беркута Кутракова разорвал бы давно. Ну, нельзя в Европе журналисту так себя вести, а спец подразделениям - можно. В России та же ситуация. И только здесь на цензуре и милиции журналистами делается PR, после чего эти выскочки растут в цене.
Парамон
5018 дн. тому
Ага, уже сейчас представляю как в постановлении о возбуждении написано "корреспондент Нового Канала напал на отряд специального назначения "Беркут" чем причинил моральные страдания и воспрепятствовал поиске реального заказчика убийства Гонгадзе" (пусть будет - потом будет на кого свалить).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду