АНРВУ: Видавничий бізнес не став легшим, але зменшився тиск місцевої влади на редакції

2 Липня 2010
14488
2 Липня 2010
10:27

АНРВУ: Видавничий бізнес не став легшим, але зменшився тиск місцевої влади на редакції

14488
АНРВУ: Видавничий бізнес не став легшим, але зменшився тиск місцевої влади на редакції

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ)

отримала нові результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах.

 

Як повідомляє АНВРУ, у порівнянні з попереднім анкетуванням ситуація з умовами ведення бізнесу не змінилася: 41% видавців та директорів регіональних газет відзначили, що ведення видавничого бізнесу в травні ускладнилося через дії органів влади. При цьому, зазначається у повідомленні, кожного разу видавці повідомляють про нові перешкоди для роботи як з боку органів місцевої влади, так і з боку державних установ.

 

Проте трохи зменшилися спроби з боку органів місцевої влади впливати на редакторів / журналістів: у травні на такий вплив вказали 17% видавців проти 19% у квітні.

 

Практично зникли випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади (3,5% у травні проти 7,5% у квітні). Але видавці відзначають, що перед виборами до місцевих органів влади ситуація може суттєво погіршитися.

 

За словами виконавчого директора АНВРУ Оксани Бровко, відтепер щомісячні моніторинги друкуватимуться в усіх регіональних виданнях членів АНРВУ - задля боротьби з проблемою тиску. Найбільш резонансні випадки тиску на регіональні видання окремо висвітлюватимуться на шпальтах видань в регіонах України та сайті Асоціації.

 

Моніторинг здійснюється за підтримки проекту «У-Медіа». Під час першого, квітневого, дослідження було опитано 27 видавців регіональних газет з 22 областей України, у травні - 29 видавництв з усіх регіонів України. Більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

АНРВУ об'єднує більш ніж 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду