Фільм Сергія Лозниці отримав два призи на «Кінотаврі»

14 Червня 2010
20351
14 Червня 2010
11:30

Фільм Сергія Лозниці отримав два призи на «Кінотаврі»

20351
Фільм Сергія Лозниці отримав два призи на «Кінотаврі»

Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» отримав головний приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії та приз за режисеру на XXI відкритому російському фестивалі «Кінотавр», який пройшов у Сочі з 6 по 13 червня. Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Картина пана Лозниці отримала 15 голосів Гільдії з 32-х. Також 10 голосів отримала стрічка «Другое небо» Дмитро Мамулія, 6 - «Обратное движение» Андрія Стємпковского та 1 - «Гастарбайтер» Юсупа Разикова.

 

«У цьому році на «Кінотаврі» було багато професійних робіт та досягнень, особливо з огляду на операторську роботу. Однак я все ж таки надаю перевагу фільму Лозниці. Цей фільм сприймається на межі параної. Йому я ставлю оцінку 5+», - зазначив Андрій Плахов, президент «ФІПРЕССІ» та член Гільдії кінокритиків.

 

За словами продюсера фільму «Щастя моє» Олега Кохана, вже укладено угоди щодо показів фільму у більш ніж 20 країнах світу: зокрема у Франції, Німеччині, Португалії, Греції, Ізраїлі тощо. Прем'єра та прокат стрічки Сергія Лозниці в Україні заплановано на вересень 2010 року.

 

Головний приз «Кінотавру» та премію у розмірі 625 тисяч рублів отримала картина режисера Світлани Проскуриної «Перемирие», де одну з ролей зіграв рок-музикант Сергій Шнуров.

 

Виконавець головної ролі у цьому фільмі Іван Добронравов взяв приз за кращу чоловічу роль, а Марія Звонарьова - героїня мелодрами Дмитра Мєсхієва «Человек у окна» - стала кращою виконавицею жіночої ролі. Приз за кращий дебют дістався режисеру фільму «Пропавший без вести» Анні Фенченко, а за кращу операторську роботу - Роману Васьянову (фільм Олександра Лунгіна та Сергія Осепьяна «Явление природы» він зняв на фотокамеру).

 

Приз Григорія Горіна за кращий сценарій отримали Ануш Варданян, Гіві Шавгулідзе та Андрія СтємпковскийОбратное движение»), а приз Мікаела Тарівірдієва дістався автору музики фільму «Другое небо» Анні Музиченко. Кращою короткометражною стрічкою стала картина «Ракоход» Миколи Соколова. Призом «За безцінний внесок» посмертно був вшанований режисер Володимир Мотиль.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20351
Читайте також
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 899
27.03.2009 11:54
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
32 933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду